Vikend recept

Ove puslice su nova blagdanska slastica koju ste tražili. Recept je super jednostavan

Dala nam ga je Marijana Zlomislić Perak (@unmondodisapori)

FOTO: @unmondodisapori

Možda već imate popis svih slastica koje ćete pripremati uoči blagdana, možda tek trebate smisliti što ćete, a možda ih planirate jednostavno kupiti. Bilo kako bilo, nismo tu da sudimo, već da budemo konstruktivni. Ako spadate u kategoriju onih koji bi rado probali nešto novo i odmaknuli se od klasika poput čupavaca i breskvica, donosimo vam prijedlog malo drugačijeg slatkog recepta. Riječ je o efektnim puslicama koje smo pronašli na Instagram profilu Marijane Zlomislić Perak (@unmondodisapori), a za koje recept možete provjeriti u nastavku.

Ukrašene puslice

@unmondodisapori

Sastojci (za pedesetak komada)

  • 3 bjelanjka M veličine
  • 190 g kristal šećera
  • Prstohvat soli
  • ½ žličice cimeta u prahu

Za dovršavanje

  • 150 g tamne ili čokolade po želji
  • 50 g sjeckanih badema
  • 50 g sjeckanih lješnjaka
  • 50 g sjeckanih pistacija
  • 50 g speculas keksa
  • 50 g ružičastih šećernih kristalića

Priprema

1. Bjelanjke ostavite na sobnoj temperaturi 2 do 3 sata. Miksajte ih s prstohvatom soli dok se ne dignu u prozračnu, laganu, mekšu pjenu. Počnite s dodavanjem šećera i radite to postepeno, neprestano miksajući. Trebate dobiti glatku, sjajnu i čvrstu smjesu. Na kraju pospite smjesu cimetom i špatulom pažljivo promiješajte.

2. Stavite smjesu u dresir vrećicu s okruglim ili nastavkom po želji te istiskujte puslice na pleh obložen silikonskom podlogom ili papirom za pečenje. Sušite puslice dva sata na 90 stupnjeva. Ostavite da se ohlade.

3. Čokoladu otopite na pari. Sve dodatke rasporedite u zasebne zdjelice. Kekse nasjeckajte. Donju polovicu svake puslice umočite u čokoladu, odstranite višak i uvaljate dio s čokoladom u dodatke. Odložite na papir za pečenje i pustite da se čokolada stisne.

Napomena: Koristite čokoladu po ukusu, ali imajte na umu da su puslice same po sebi jako slatke pa im najbolje odgovara tamna čokolada koja daje lijepi kontrast slatkoći puslice. Po želji oraščiće i druge toppinge lagano posolite.