Vikend recept

Ove sladoledne čokoladice s pistacijom naprosto su predobre da bismo im rekli ne

Morate ih probati

FOTO: @my_vegan.love

Ako iz bilo kojeg razloga spadate u one koji misle da su veganski deserti bezokusni ili dosadni, ovdje smo da vas razuvjerimo. Pregledavajući objave recepata na Instagramu koje bismo kroz vikend, kad imamo malo više vremena za kuhanje i pečenje, voljeli isprobati, za oko su nam zapele tzv. sladoledne čokoladice od višnja i pistacija. Već vam je iz samog naziva i sastojaka jasno da se radi o desertu kojem je gotovo nemoguće reći ne, pa mi nećemo ni pokušavati. Za recept je zaslužna Suzana Mušac s Instagram profila @my_vegan.love, a cijelog vam ga donosimo u nastavku.

Sladoledne čokoladice

@my_vegan.love

Sastojci

Podloga

80 g očišćenog pistacija
40 g indijskog oraščića
100 g svježih datulja

Krema

150 g indijskog oraščića (namočiti barem pet sati ranije)
130 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
3 žlice agavinog sirupa
4 žlice rastopljenog kokosovog ulja
+ 50 g smrznitih višnji (odleđenih)

200 g tamne čokolade
+ još nekoliko pistacija za posuti po vrhu

Priprema

1. Pistacije i oraščiće usitnite u multipraktiku, dodajte očišćene datulje i miksajte dok ne dobijete smjesu koja se ne raspada kada je stisnete.

2. Utisnite smjesu u uski kalup prethodno obloženim masnim papirom.

3. Sve sastojke za kremu osim višanja stavite i blender i miksajte dok ne dobijete glatku kremu, prelijte je preko podloge ali ostavite manji dio, u njega dodajte višnje i smiksajte da dobijete rozu kremu. Prelijte je preko bijele i stavite u zamrzivač barem pet sati da se smrzne.

4. Režite je na prutiće, i umočite ih u rastopljenu tamnu čokoladu, pospite sitno sjeckanim pistacijem.