GASTRO

Pet recepata za klasične umake koje bi svatko trebao znati pripremiti. Bez brige, jako su jednostavni

FOTO: amirali mirhashemian/Unsplash

Savladajte pripremu ovih nekoliko umaka i nikad vam neće nedostajati ideja za ručak ili večeru

Čak i u slučaju da se ne možete pohvaliti velebnim kulinarskim sposobnostima, vjerujemo da ste da ih kroz proteklu godinu silom prilika barem malo unaprijedili. Ako eksperimentiranje s jelima želite odvesti na razinu iznad, savjetujemo vam da razmislite o tome da odvojite nešto vremena i bacite se na pokušaj pripreme jednog od pet klasičnih umaka koji vam mogu poslužiti kao odlična baza za cijeli niz jela.

Danas smo vam odlučile pokazati kako se rade bešamel, hollandaise, espagnole, i umak od rajčice, a neovisno o tome koliko im imena zvuče komplicirano, proces pripreme ne zahtijeva profesionalne vještine. Jednom kad ih doista savladate, više nikad nećete ostati bez ideja što kuhati u zadnji tren. Dapače, nove će vam ideje i kombinacije vrlo vjerojatno navirati same od sebe. U nastavku vam donosimo detaljni video recept za svaki od njih, a mi vas ohrabrujemo da ih isprobate baš sve.

Bešamel

Hollandaise

Espagnole

Velouté

https://www.youtube.com/watch?v=KIaPsHV5l6o&ab_channel=KitchenStories%28US%29

Umak od rajčice