GASTRO

Piletinu na toskanski naprosto morate probati napraviti. Nabavili smo par lakih recepata

FOTO: Screenshot

Jednostavno se priprema i brzo je gotova

Ako vam polako ponestaje ideja za pripremu piletine, danas vam donosimo jedan dosta zanimljiv prijedlog. Ne uključuje pohanje, priprema je vrlo kratka (računajte na oko pola sata vremena), većinu sastojaka već vjerojatno imate kod kuće, a konačni rezultat je svejedno dosta efektan. Piletina na toskanski način odlično je rješenje za dane kad si želite ugoditi malo ukusnijim ručkom ili vam možda stižu nenajavljeni gosti. O tome koliko ovaj recepte doista ima veze s izvornom toskanskom kuhinjom dalo bi se raspravljati, ali to nas ne mora spriječiti da u njemu uživamo. Uz piletinu, trebat će vam sastoji poput paprike, špinata, luka, parmezana, sušenih rajčica i vrhnja za kuhanje, a kao prilog se najčešće odabire tjestenina ili njoke, a kao laganija opcija može poslužiti i riža. Kako pripremiti piletinu na toskanski korak po korak, doznajte iz nekoliko video recepata u nastavku.