GASTRO

Poke možete lako pripremiti i kod kuće. Ekipa iz Savice Eatery dala nam je genijalni recept

FOTO: Savica Eatery

Ovo iznimno popularno havajsko jelo možete bez problema pripremiti i sami, pod uvjetom da nabavite dovoljno kvalitetne sastojke

Zagrebačka se publika s havajskim specijalitetom od sirove ribe i dodataka upoznala kroz različita izdanja street food festivala – i jako ga je zavoljela. Ovih dana iz očitih razloga poke ne možemo jesti u restoranima, zbog čega nam preostaje jedino da ga naručimo. Ili? Pitate li ekipu iz restorana Savica Eatery, reći će vam da ga bez problema možete napraviti i sami. Kako? Jednostavno slijedite njihov recept koji su s nama velikodušno podijelili.

Sastojci

100g tune
50g lososa
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica soja sosa
1 žlica sezamovog ulja
1 žlica sezama
pola avokada
pola jabuke

Priprema

Prvo na kockice narežite tunu i losos. Zatim ih pomiješajte s maslinovim i sezamovim uljem, soja umakom i sezamom. Jabuku i avokado očistite i narežite na kockice. Poslužite u lijepoj zdjeli, ukrasite po želji.