GASTRO

Pork belly, juneći burger ili humus bruschetta? Evo što možete probati u Rougemarinovom pivskom vrtu

FOTO: TMG CREATIVE

Nedavno otvoreni pivski vrt osmišljen je tako od omogućuje poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera

Prošli smo tjedan pisale o otvorenju Rougemarinovog pivskog vrta, smještenog u dvorištu, tik do Rougemarina u Ulici Frana Folnegovića. Osmišljen je tako da su svi stolovi, koji se nalaze pod kupolom otvorenog tipa, smješteni na sigurnoj udaljenosti, zbog čega je pivski vrt odlična opcija i ako tražite nešto više privatnosti. Kao što možete pretpostaviti, u pivskom se vrtu toči, naravno, pivo, i to Staročeško točeno, San Servolo (točeno svijetlo) i Peti element (ABA), i to po umjerenim cijenama od 13 do maksimalnih 28 kuna.

Aleksandar Selak

No, od ponude pića, priznajemo, mrvicu nas je više zanimala ponuda jela. Pa, evo što ćete sve ondje moći kušati. Pivski burger (juneći burger od 100 grama u domaćem brioche pecivu, salsa od pečenih cherry rajčica, aioli majoneza, rikola, bosiljak) košta tek 28 kuna, Vučeno prase, poznati favorit s brojnih zagrebačkih street food festivala (sporo pečena svinjetina u brioche pecivu, cornslaw, kiseli krastavci, crveni umak, ljubičasti luk) dolazi po istoj cijeni, dok Ražnjić od vratine (ražnjić od vratine u korejskoj marinadi, bavarska krumpir salata, karolina-senf umak) stoji 27 kuna.

Za istu ćete cijenu dobiti i Pork Belly (svinjska potrbušina marinirana u BBQ umaku, bavarska krumpir salata), dok vegetarijanska opcija, Humus bruschetta, (humus od slanutka, domaća grillana focaccia, vlasac) košta 19 kuna.

PR
PR