NOVO MJESTO

Posjetili smo Pivski vrt koji danas otvara svoja vrata, a vlasnik Marin Medak otkrio nam je detalje

FOTO: Aleksandar Selak

Tik uz restoran Rougemarin u Ulici Frana Folnegovića otvara se jako šarmantni pivski vrt, u kojem se socijalna lako distanca prakticira

Marin Medak je vrhunski chef, a odavno je dokazao i da je jednako uspješan i u poduzetništvu. Kroz posljednje je desetljeće javnosti predstavio niz svojih projekata koji su uvijek išli u korak s vremenom, a ponekad i ispred njega. Posljednji u nizu ponovno pokazuje kako se Medak i njegov tim brzo prilagođavaju novonastalim uvjetima na tržištu. Sutra se otvara tzv. Pivski vrt, svojevrsni produžetak restorana Rougemarin, koji se prostire na više od 2000 kvadrata, i savršeno omogućuje održavanje socijalne distance.

Aleksandar Selak

O cijelom smo pothvatu poželjele doznati više, pa smo Medaku postavile nekoliko brzopoteznih pitanja. Prvo je, naravno, bilo, kad se i kako rodila ideja za ovakav projekt. “Ideja za Pivski vrt se razvila prije samog otvaranja Rougemarina, ali dosad nikad nije zaživjela. Sad u vremenu pandemije i privikavanja na novo normalno ideja se nametnula sama od sebe, pa smo ovaj put krenuli i u realizaciju”, odgovorio je. Krajnji je cilj ovog vrta, u tom smislu, naglašava Medak, vrlo jasan. “Želimo svakom gostu omogućiti prvenstveno osjećaj sigurnosti, a onda i uživanje u jelu na otvorenom u prirodi”, ističe.

Aleksandar Selak

Zanimalo nas je čuti i što možemo očekivati od ponude, pa iako nam još uvijek nije želio otkriti baš sve detalje, nešto smo uspjele doznati. “Ponuda u pivskom vrtu bit će u skladu s krizom, što znači da nudimo lager pivo po pristupačnoj cijeni. Primjerice, pola litre lager piva po cijeni od 15 kuna, uz Pivski burger od 100 g po 28 kuna. U tom smjeru ide i ostatak ponude”, zaključio je. Prostrani vrt, povoljno pivo i burgeri zvuče nam jako dobro, pa u našem slučaju nikakvo dodatno nagovaranje neće biti potrebno.




Aleksandar Selak