GASTRO

Predstavljena nova berba ekstra djevičanskih maslinovih ulja koje je koristio i Gordan Ramsay

FOTO: PR

Uzvanici su na predstavljanju uživali i u finim jelima

Prošlog petka navečer, u ugodnom prostoru bistroa Broom44 na zagrebačkom Dolcu i predblagdanskoj atmosferi predstavljena su ekstra djevičanska maslinova ulja nove berbe brenda BRIST-Olive iz Vodnjana.

Lena Puhar O’Grady, koja u BRIST timu vodi prezentacije, edukacije i marketing, predstavila je svoj obiteljski biznis, ispričala priču o počecima i razvoju brenda, te provela uzvanike kroz tri od ukupno šest tipova ulja koje proizvode; jedno monosortno – ulje Vodnjanske Buže i dvije kupaže – blagog i intenzivnog okusa. Tijekom vođene degustacije, uzvanici su imali priliku naučiti pravilno kušati i opisati ulje i prepoznati karakteristike koje ukazuju na visoku kvalitetu ulja, kao što su svježina i bogatstvo aroma u mirisu, te uravnotežena gorčina i pikantnost u okusu.

Svako od tri ulja sljubljeno je s jednom vrstom sira istarske Mljekare Latus iz Žminja, uz foccacciu pekare Breadclub, a kušanje je zaokruženo soudough galette-om s kruškama, osmišljenom za tu prigodu od strane Janje Benić, poznate food-bloggerice koja djeluje pod profilom @janjolinka. Galette je poslužen uz kozji sir te karamel od kozjeg mlijeka Stancije Kumparička, uz nezaobilaznu kapljicu ulja Exclusive Selection, ograničenog izdanja napravljenog od probranih maslina sa stoljetnih stabala.

Novoj berbi, koja je trenutak koji zaokružuje cjelogodišnji maslinarski trud, nazdravilo se posebnim “vinom za fešte” – Vin de Rosa od prosušenih bobica vinarije Babos iz Vodnjana koja njeguje tradicionalan način proizvodnje ovog vina tipičnog za Vodnjan.