Gastro vijest

Probali smo novi meni Le Kolača. Tostirane krafne punjene sladoledom mogle bi postati hit

U ponudi su i novi sendviči, kolači, ali i kokteli nastali u suradnji s barmenom iz poznatog zagrebačkog koktel bara Peaches&Cream

FOTO: Filip Bašić

Početkom svibnja pisali smo o otvorenju Le Kolača u Parku kneževa, najambicioznijeg projekta u koji je pastry chef Robert Hromalić dosad zakoračio. Uz standardnu slatku, nova adresa iznjedrila je i slanu ponudu, a poštujući najave o redovitom mijenjanju menija, jučer je predstavljen posve novi, i to na novootvorenoj terasi koja može primiti do 75 gostiju. Počnimo sa slanom ponudom koja se sastoji od sedam sendviča, od 5 do 6,50 eura; naš apsolutni favorit bio je sendvič Piletina & Pistacija (kremasta pileća prsa, stracciatella, pasta od pistacija, salata romana, zatar), a iz ponude izdvajamo još i Pršut-Burrata-Caponata s tikvicama i patlidžanima, sendvič Kozice & Rakovi te Slatko-slanu tunu sa zanimljivim dodatkom avokada i komorača s limunom.

Piletina & Pistacija (6 eura) Paula Šantić

Što se tiče kolača, još jednom smo se iskreno oduševili Hromalićevoj interpretaciji lješnjaka (kolač Lješnjak & Karamel, 6,50 eura), a izdvajamo još i osvježavajuću Pavolovu sa sezonskim voćem (5,90 eura) i Yuzu Cheesecake (5,90 eura). No, prava zvijezda novog menija, prilično smo sigurni, postat će Ice Donut. Riječ je o tostiranoj, karameliziranoj krafni punjenoj njihovim domaćih sladoledom, koja košta 5,90 eura, a koja se može jesti s četiri kombinacije okusa; pistacija + malina, limun, čokolada + karamel te vanilija. Ono što moramo pohvaliti jest činjenica da su krafne, koliko god to paradoksalno moglo zvučati, uspjeli napraviti tako da budu lagane, pa se ovaj desert, suprotno onom što biste mogli pomisliti, bez problema može jesti tijekom ljetnih vrućina. Mi smo kušali verziju sa sladoledom od limuna i zaključili da je ovo slastica koja na prvu možda zvuči dosta dječje, ali je zapravo hedonistička poslastica za odrasle.

Kozice & Rakovi (5,50 eura) Paula Šantić

I na kraju, dolazimo do noviteta u sekciji pića. Dominik Bečvardi, prošlogodišnji najbolji barmen Hrvatske te suosnivač zagrebačkog bara Peaches&Cream autor je pet signature koktela inspiriranih ljetom. Kombinacije gorkih likera od naranče i višnje, breskve i sečuanskog papra samo su dio sastojaka koje je sljubio u fora koktele, a mi već možemo preporučiti našeg favorita – Yuzu & Nut koktel (gin, yuzu, sirup i obrub od tostiranih lješnjaka) po cijeni od 8 eura. Bistro Le Kolač Park kneževa otvoren je svakoga dana osim nedjelje od 8 do 23 sata, a više informacija možete pronaći ovdje.

Pršut-Burrata-Caponata (6,50 eura) Paula Šantić
Lješnjak & Karamela (6,50 eura) Paula Šantić
Pavolova sa sezonskim voćem (5,90 eura) Paula Šantić
Choux pistacija & malina (5,90 eura) Paula Šantić
Ice Donut (5,90 eura za komad) Filip Bašić