GASTRO

Pronašli smo nekoliko lakih recepata za kremastu tjesteninu s bijelim lukom koje morate probati

FOTO: alex motoc/unsplash

Minimalno truda za prilično dobar okus

Stigao je kraj još jednog radnog tjedna i zaslužili smo se nagraditi nekim finim obrokom. Za slučaj da ste ipak malo previše umorni za odlazak van na večeru, a dostava vam nije opcija, donosimo jedan zanimljivi prijedlog brze, ali dosta efektne opcije. Ako znate skuhati tjesteninu, a u smočnici imate osnovne namirnice, tjestenina u kremastom umaku od bijelog luka mogla bi se naći na vašem večerašnjem meniju. Riječ je o umaku čiji osnovni sastojci, uz bijeli luk, uključuju maslac, brašno i mlijeko/vrhnje za kuhanje, a koji se vrlo često radi u kombinaciji s piletinom. No, dobro će ići i u kozice, kao i uz varijante koje ne uključuju meso. Vrstu tjestenine odaberite po svom ukusu, a detaljne video recepte možete provjeriti u nastavku.