Vikend recept

Ako tražite ideju za brzi i drugačiji ručak, morate isprobati ovaj recept za punjene patlidžane

Dala nam ga je Ena Kokanović Nagy (@slavonka.hr)

FOTO: @slavonka.hr

Na Instagram profil Ene Kokanović Nagy, poznatije kao Slavonka, odlazimo kad god želimo pronaći inspiraciju za jednostavne, tradicionalne recepte s malim pomakom. Ni ovaj nas put nije iznenadila pa nas je tako potaknula da još jednom posegnemo za patlidžanima u kojima ljeti uživamo u neograničenim količinama. Osmislila je recept za punjene patlidžane s piletinom i kus-kusom, idealni brzi ručak, koji vam u cijelosti prenosimo u nastavku.

Punjeni patlidžan (za dvije osobe)

@slavonka.hr

Sastojci

  • 1 veći patlidžan
  • 100 g pilećih prsa narezanih na kockice
  • 50 g kus-kusa
  • 100 ml kipuće vode
  • 2 rajčice
  • 100 g naribane goude
  • 1 žličica dimljene paprike
  • pola žličice soli
  • prstohvat papra
  • 3 žlice maslinova ulja

Priprema

1. Kus-kus podlijte kipućom vodom i pustite da odstoji.

2. Pećnicu uključite na 220 stupnjeva i pustite da se grije.

3. Na tavu dodajte malo maslinova ulja pa popržite pileća prsa.

4. Patlidžan prerežite napola pa ga izdubite nožem.

5. Dio patlidžana koji ste izdubili narežite na kockice i dodajte piletini na tavu.

6. Dodajte kus-kus, sol, papar i dimljenu papriku na tavu. Promiješajte, kušajte i prilagodite začine ako je potrebno. Maknite s vatre.

7. Rajčicu narežite na kockice pa dodajte mješavini piletine i kus-kusa, promiješajte.

8. Polovice patlidžana stavite u lim za pečenje koji ste premazali maslinovim uljem.

9. Napunite patlidžane smjesom od kus-kusa pa pecite 20 minuta u pećnici. Nakon 20 minuta pospite gore ribanu goudu i vratite u pećnicu na 5 do 10 minuta, samo da se sir otopi. Poslužite toplo.