Izdvajamo 6 adresa u Zagrebu na kojima se održavaju radionice kuhanja
Vodič kroz radionice kuhanja u Zagrebu
U svijetu gdje se gastronomska umjetnost stapa s kreativnošću, radionice kuhanja postaju epicentar otkrivanja različitih kulinarskih stilova i tradicija koje na dnevni menu ucrtavaju jedne nove okusne vidike. Ove radionice nisu samo mjesto gdje se dijele recepti, već su i putovanje kroz bogatstvo okusa, mirisa i tehnika kuhanja. Ključna riječ koja povezuje entuzijaste i kuharske majstore u ovim radionicama je – inspiracija.
Istražili smo ponudu najboljih radionica kuhanja u Zagrebu gdje sudionici ne samo da uče pripremati jela, već i dijele svoja iskustva, stvarajući zajednicu strastvenih kulinarskih entuzijasta. Radionice kuhanja u Zagrebu jedan su od prostora gdje se susreću tradicija i inovacija, a na njima možete naučiti kako se pripremaju jela libanonske ili meksičke kuhinje, kako napraviti domaću tjesteninu, wok, sushi, kruh od zobenih pahuljica i posnog sira, muffine od heljde te brioche krafne. Vodič o najboljim radionicama kuhanja u Zagrebu sadrži sve informacije o najboljim gastro edukacijama za početnike i iskusne.
Kultura prehrane
Na interaktivnim radionicama koje vode kuhari, slastičari, poznati blogeri te nutricionisti imate prilike naučiti kako se pripremaju jela tradicionalne i moderne kuhinje ali i slastice. Među onima koje najavljuju su radionice na kojima ćete moći naučiti kako se pripremaju jela francuske, libanonske kuhinje, talijanske i meksičke kuhinje, radionica izrade domaće tjestenine, radionice sushija, woka i ramena. Sve o terminima održavanja saznat ćete ovdje.
Adresa: Nazorova 18
Cijena: 65 €
Kuhaona
Karmela Karlović i Sanja Mikša koje su pokrenule Kuhaonu žele polaznicima pružiti cjelovito iskustvo osmišljavanja i pripremanja jela od namirnica kao što su zobene pahuljice. Tako na radionici koja će se održati 12. ožujka imate prilike naučiti kako se priprema kruh od zobenih pahuljica i posnog sira. Kako pripremiti slanu crostatu s ricottom i kuhanom šunkom, štrudlice s ricottom i jogurtom, polpette s ricottom, maslinama i metvicom te biscotte s ricottom i bademima saznajte 14. ožujka. Koje vas sve radionice i kad očekuju saznajte ovdje.
Adresa: Opatovina 13
Cijena: 75 €
Atelier D’Alix
Ako želite usavršiti svoje vještine i proširiti znanje o tehnikama kuhanja, pripremi jela, sastojcima i okusima to možete uz pomoć iskusnih kuhara koji vas čekaju na tri različita tečaja o kojima možete više saznati ovdje. Početnici u kuhanju će se upoznati s osnovama, od uvoda u gastronomiju, preko osnovnih kulinarskih tehnika pa sve do pripreme francuskih i hrvatskih specijaliteta.
Adresa: Preradovićeva 32
Cijena: od 350 do 900 € (ovisno o broju dana na koje se polaznik prijavljuje)
Priče jedne kuhače
Svi koji žele naučiti pripremati zdrave obroke i biti puni energije zahvaljujući izbalansiranim namirnicama to mogu na tečaju koji traje dva sata. Imat ćete prilike pripremati dva do tri jela. Neka od njih su muffini od heljde, burgeri s pecivima od bademovog brašna i kus kus s piletinom i povrćem. Više o tečaju saznajte ovdje.
Adresa: Zagorska 35/5
Cijena: 60 €
Gastronomadi
Profesionalni kuhari u klubu Gastronomada organiziraju školu kuhanja za početnike u kojoj će svi željni stjecanja kulinarskih vještina naučiti kako se priprema domaći kruh, njoki i pašta, kako se peče meso, filetira riba, kuha varivo i složenci te radi pokoji desert. Škola kuhanja traje pet tjedana. Prijaviti se možete ovdje.
Adresa: Jurišićeva 1
Cijena: 713,90 €
Studio Kotluša
Jedna od adresa na kojoj možete stjecati kulinarske vještine je ona Studija Kotluša. Njega su pokrenuli Vedran koji stoji iza bloga Začinjeno s ljubavlju i Mihaela. Za sve željne uvijek novih ideja u pripremi jela redovito organiziraju tematske radionice. Među onima koje najavljuju su Otključavanje okusa Brača (od 22. do 24. veljače), Radionica kruha (29. veljače) i Brioche krafne (od 9. do 10. ožujka).
Adresa: Petrinjska 83/1
Cijena: od 70 do 90 €