GASTRO

Što kažete na krepko varivo s lososom? Znamo kako pripremiti ovaj finski specijalitet

Može vam poslužiti kao lagani ručak ili večera

FOTO: Dipesh Gurav/unsplash

Može vam poslužiti kao lagani ručak ili večera

U jesenskim mjesecima posebno volimo pojesti fina jela na žlicu. Bez brige, ni nas, unatoč tome, ne oduševljava pomisao na provođenje sata uz štednjak iskuhavajući kakav gulaš ili juhu. Danas vam zato predstavljamo jedan, za većinu novi, recept, čija vam priprema neće oduzeti previše vremena, a krajnji će se rezultat svakako isplatiti. Riječ je o tradicionalnoj finskoj gustoj juhi s lososom, lohikeitto, koja dolazi s hrpom povrća i svježih začina poput kopra. Riječ je nešto gušćoj, krem juhi (bez problema može proći i kao varivo) koja vam može poslužiti kao vrlo dobar konkretni obrok, bilo za ručak ili za večeru. Kako je pripremiti? Provjerite u video receptima koje vam donosimo u nastavku.