GASTRO

Što slastičari pripremaju u izolaciji? Tea Mamut testira recepte, a s nama je podijelila onaj za čokoladnu granolu

FOTO: Maksim Bašić

Vlasnici poznate splitske slastičarnice Oš kolač ne nedostaje ideja za ukusni doručak

Kako ovih dana svi u kuhinji provodimo više vremena nego što smo uopće mogli zamisliti, tako nastavljamo s idejama za recepte naših poznatih chefova. Danas smo odlučile provjeriti na čemu trenutačno radi Tea Mamut, pastry chefica iz poznate splitske slastičarnice Oš Kolač. Kako provodi vrijeme, koje slastice priprema?

“Odlučila sam vrijeme karantene iskoristiti što korisnije, pozitivnije i raditi neke stvari za koje uglavnom nemam toliko vremena. Osim odmora i dužeg spavanja, sat vremena vježbe svakodnevno mi je najbitnija stavka. Veseli me kuhanje i testiranje recepata koje već dugo želim probati. Dosta sam orijentirana na zdravije slastice koje, osim što su ukusne, imaju puno više nutritivnih vrijednosti”, ispričala nam je Tea.

Upravo je zbog tog fokusa na zdravije slastice s nama odlučila podijeliti svoj recept za čokoladnu granolu, koju rado koristi u doručku, ali i kao varijantu grickalice. Cijeli recept možete provjeriti u nastavku.

Maksim Bašić

ČOKOLADNA GRANOLA

Sastojci

343g zobenih krupnih pahuljica
30g heljdine kaše
90g indijskih oraščića
90g kokos listića
20g zrna kakaovca
35g kakaa
prstohvat soli
150g agavinog sirupa ili javorovog
88g kokosovog ulja

Priprema

1. Pomiješati sve suhe sastojke.
2. Zagrijati kokosovo ulje, dodati sirup, promiješati i preliti preko suhih sastojaka.
3. Dobro izmiješati dok se sve ne sjedini.
4. Staviti na pleh obložen papirom za pečenje.
5. Peći na 140 stupnjeva, na vrući zrak 20 minuta.
6. Potpuno ohladiti i zatim spremiti u staklenku ili hermetički zatvorenu posudu.