Za vikend pripremite ovaj tart od jabuke s bademima. I probajte pojesti samo jednu krišku
Marija Herjavić Jerkić s nama je podijelila recept za jedan neodoljivi jesenski tart
Na društvenim smo mrežama u proteklih nekoliko tjedana vidjele na stotine recepata u kojima glavnu riječ vode jabuke. No, samo su nam neki posebno privukli pažnju, i zaintrigirali nas dovoljno da ih poželimo pripremiti i same.
Jedan od njih je i onaj koji smo pronašli na Instagram profilu Marije Herjavić Jerkić, za tart od jabuka s bademima. Kako je Marija napisala, više nije mogla gledati silne neiskorištene jabuke u vrtu, i odlučila se baciti na posao. Cijeli recept možete provjeriti u nastavku.
Tart od jabuka s bademima
Što trebamo?
Tijesto
150g prosenog brašna
50g tapiokinog škroba
50g rižinog brašna
2 žlice šećera u prahu
malo praška za pecivo
50g hladnog maslaca
1 žlica vrhnja
1 jaje
malo cimeta
Nadjev
jabuke
maslac
melasa
ljuskice badema
začini (cimet, muškatni oraščić, anis, klinčić)
sok limete
kukuruzni škrob
Kako pripremamo?
Od svih sastojaka umijesiti tijesto i zamotati ga u prozirnu foliju, pa ostaviti u hladnjaku bar pola sata. Tijesto razvaljati i prebaciti u namašćeni kalup. Tanje kriške jabuka (četiri do pet većih) dinstati s puno maslaca (otprilike dvije žlice), melasom, sokom limete i začinima (njihova količna ide po želji).
Pred kraj dodati razmućenu jušnu žlicu škroba u malo vode. Prebaciti preko tijesta, posipati s ljuskicama badema, namrviti ostatke tijesta, posipati s još malo melase i peći na 180 stupnjeva dok ne porumeni, nekih 30 minuta.