Gastro help

Nakon svake pobjede u uredu, moramo se zasladiti: Sve je lakše nakon prave doze šećera

Svi koji rade od 9 do 5 imaju svoju tajnu uspjeha - naša je slatka, u pitanju su štrudle

FOTO: Pan-Pek

Kad počnemo raditi od 9 do 5, život nam se iznenada promijeni. Odjednom svaki dan hodamo u oversized sakoima, a pod idejom izlaska podrazumijevamo piće s kolegama nakon posla u obližnjem baru. Budimo se svaki dan ranom zorom, jedemo zdravi doručak i provodimo ustaljenu beauty rutinu. Dolazimo na posao koji nas ispunjava, ili barem tome stremimo, gdje imamo našu work bestie bez koje bi nam svaki dan bio siv. Volimo svoj posao i ne bismo ga mijenjali nizašto, a to često naglašavamo svojim prijateljima i poznanicima kojima se redovito hvalimo i time što smo napokon i mi postali odrasle osobe. No, kako to već inače i biva u životu, nije sve uvijek tako ružičasto.

Ima dana s tisuću i jednom obavezom koje je gotovo nemoguće riješiti, ali mi nekako u tome uspijevamo. Ne dižemo se svakih 10 minuta po novu kavu i ne prekidamo rad kako bismo prokomentirali tko je što i gdje rekao. To su oni produktivni dani kada u osam sati napravimo čudesa, što nam se inače čini nemogućim. Na te dane smo posebno ponosni i nitko nam ne može oduzeti zadovoljstvo koje tada osjećamo. Toliko smo sretni da se jednostavno moramo nečim nagraditi. U našoj redakciji, nagrada je uvijek u obliku slatkoga. Upravo zato nas je oduševilo kad smo vidjeli da Pan-pek ima nove štrudle koje su vrlo brzo postale naš favorit.

Slatka pomoć

Pan-pek

Kolegica Helena rekla nam je da se sa štrudlama počasti nakon svakog prodanog projekta i svake nove suradnje, a pogotovo nakon uspješnog mjeseca u kojem su ostvareni svi ciljevi. Nekad je te ciljeve teško dostići bez nečije pomoći, a u našem uredu Kristina je osoba koju svi povlačimo za rukav kad negdje zapnemo. Srećom, njoj to ne predstavlja nikakav problem. “Postoje brojni trenuci tijekom radnog dana nakon kojih se volim zasladiti, nagraditi, ali i odmoriti. Međutim, najslađe mi je kada uspijem pomoći svojem kolegi ili kolegici oko nekog izazova na koji su naišli i taj dan se jednostavno nisu mogli izboriti s time. To uvijek popravi raspoloženje i meni i njima, a kao šlag na kraju lijepo je onda njima podijeliti i štrudlu – sa šlagom ili bez.”

Štrudle su definitivno najveći hit u našoj redakciji upravo zato što u naš mali ekosustav donose dašak obiteljskog ugođaja. Znam da kad god odem kod bake na ručak da ću se na kraju zasladiti sa štrudlom od jabuke koja je uvijek savršena. Dugo vremena je prošlo prije nego što sam uspjela pronaći dostojnu zamjenu, ali kad sam probala Pan-pekove štrudle, znala sam da više ne moram tražiti dalje. Njihove štrudle od jabuke, sira i višnje toliko su prhke i sočne da vjerujem da bih ih uspjela podvaliti i mojoj baki kao da su njezine. Nakon što sam ih otkrila, štrudle su postale neizostavan dio radnog dana u našoj redakciji i omiljena opcija za zasladiti se kako bi dan bio manje težak.

Upravo zato se na našem stolu uvijek nalazi barem nekakva čokolada, za hitne situacije. Svi u uredu su već dobro upoznati s time pa smo se naviknuli na to da je kod nas uvijek prometno. Isto tako, kad kojim slučajem nemamo čokoladu, nastupa opća panika. Nedavno nam se upravo to dogodilo, a tog nemilog događaja prisjetila se kolegica Ivna. “Nema boljeg osjećaja od onoga kada križam jedan po jedan zadatak s dnevnog rasporeda. A kada prekrižim sve zadatke iz kategorije ‘moram napraviti’ – slijedi nagrada. I to je, naravno, uvijek nešto slatko, najčešće kockica omiljene čokolade. No, kako je život često nepredvidiv i kako se i najbolje promišljeni planovi mogu izjaloviti, tako mi se ponekad dogodi da mi ponestane čokolade u nagradnom fondu. Tako je bilo i nekidan. I kao za vraga nitko u uredu nije imao ništa slatko. Ipak, samo nekih pola sata kasnije, situaciju je spasila kolegica koja je, po povratku s poslovnog sastanka, svratila u Pan-pek i, bez ikakvog posebnog povoda, kupila slatke štrudle za cijeli odjel. Kakav spas u zadnji čas. Maestralan.”

Motivacija pred teške izazove

Pan-pek

Otkako smo otkrili nove štrudle koje dolaze u tri različita okusa, postali smo najveći fanovi ikada. Do te razine da sada već imamo podijeljene uloge za svaku od štrudli. Kolega Marko tako štrudlu od višanja čuva za nogometne prilike, kada se počasti nakon teško izborene pobjede kojoj je pridonio asistencijama i dobrom igrom. Štrudla od jabuke pak je njegov spas prije važnih i odlučujućih sastanaka. “Podigne mi energiju i raspoloženje pa mogu s lakoćom prezentirati kreativne ideje i koncepte u koje vjerujem.” Istina je da je sve lakše nakon prave doze šećera, a nove štrudle iz Pan-peka su savršen brzinski zalogaj. Mada, nekad si lažemo i da je štrudla od sira sasvim dobar odabir za ručak.

Zapravo samo tražimo izliku za počastiti se slatkišima, a naša kolegica Mateja je po tom pitanju, rekli bi neki, prešla igricu. Ona se nagradi nakon svake prepreke u danu – kad dođe na posao, kad složi lijepu frizuru ili uz svježu kavu ujutro. No, ipak joj je najdraže nagraditi se kada zaista napravi nešto što je ispunjava.

“Na primjer, napišem dobar tekst, dogovorim intervju sa sugovornikom do kojeg je teško doći, od urednika dobijem pohvalu za članak, kompliment od supruga i kolegica ili nešto slično. Dakako, uspjehom smatram i kad složim dobar ručak ili pak desert, što zna biti i izazovnije od slanih jela. Ali najveći gušt u svemu tome mi je ipak kad na kraju dana dođem kući, istuširam se, napravim svoju rutinu njege kože i kose te obučem friško opranu pidžamu i legnem u krevet u čistu posteljinu. Nešto slatko da zaokruži tu cijelu priču je najposebnija stvar ikad. Nije riječ o nekakvom uspjehu, već o zen trenutku u danu koji je samo moj.”


Sadržaj nastao u suradnji s Pan-pekom.