Anthony Bourdain kreirao je fine, a opet jednostavne recepte, izvukle smo tri najbolja
Napisao je desetke kuharica u kojima se može naći mnogo recepata, ali njemu su, kako je i sam rekao, najdraži oni jednostavni
Chef, putopisac i zaljubljenik u hranu, Anthony Bourdain, još je odmalena zavolio kuhanje i znao je da će ono biti njegov poziv. Proputovao je svijet, jeo u najboljim svjetskim restoranima, probao najfiniju uličnu hranu i družio se s mnogim poznatim i onim manje poznatim kuharima.
Kako je i sam puno puta rekao da najviše zapravo voli pojesti jednostavnu hranu, odlučile smo potražiti tri njegova najbolja recepta s jednostavnim sastojcima, a koje možete pripremiti u maksimalno 20 minuta.
Tjestenina Pecorino Romano
Što vam treba?
- 320 g špageta debljine br. 5
- 125 g Pecorina Romana DOP (ili bilo koji drugi tvrdi sir za ribanje)
- 4 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 5 žličica soli
Kako pripremate?
Za početak zakuhajte vodu sa soli i stavite kuhati tjesteninu. Sir naribajte što sitnije i pomiješajte ga s paprom. Tjestenina mora biit kuhana al dente, znači ne smije biti raskuhana, nego ‘pod zub’.
Papar i sir stavite u veliku posudu (u koju mora stati sva tjestenina). Ne bacajte vodu od tjestenine već dodajte jednu šeflju u sir i papar da dobijete kremasti umak. U umak ubacite tjesteninu i dobro promiješajte.
Kajgana sa slaninom i vrhnjem
Što vam treba?
- 2 deblje šnite slanine
- 4 jaja
- 2 žličice svježeg vlasca
- 2 žlice kiselog vrhnja
- sol, papar
Kako pripremate?
Zagrijte veliku tavu na srednjoj vatri, dodajte slaninu i pecite je dok nije hrskava. Smanjite vatru i iscijedite nešto masnoće. Umutite jaja i dodajte ih slanini te konstantno miješajte dok ne budu konzistencije kakvu želite.
Dodajte im kiselo vrhnje, vlasac te začinite solju i paprom po želji.
Pečena cvjetača sa sezamom
Što vam treba?
- 1 cvjetača natrgana na manje cvjetove
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 do 2 žličice soli
- 1 žličica mljevenog korijandera
- 1 žličica sušenog origana
- 2 žlice tahini paste
- 1 žlica bijelog miso začina
- 2 žličice vinskog octa
- 1 i 1/2 žlica vode
- 3 žlice prženog bijelog sezama
- mljeveni crni papar po želji
Kako pripremate?
U velikoj zdjeli dobro pomiješajte cvjetaču, ulje, sol, korijandar, origano i papar. Cvjetaču stavite na masni papir u protvanu te pecite na 160 °C oko 20 minuta. Svako malo protvan protresite kako bi se ravnomjerno ispekla.
Za umak pomiješajte tahini, miso , ocat i vodu te u tu mješavinu ubacite cvjetaču i dobro je promiješajte.