Američki gigant s tržišta povlači omiljene pileće medaljone. Ljudi ih jeli pa se ozlijedili na komadiće metala

Ovo nije prvo povlačenje proizvoda Tyson Foodsa

This picture taken on October 9, 2023 shows food factory Cargill's conveyor belt pool out chicken nuggets after have been cooked inside the factory in Orleans, Central France. Cargill, which employs 250 employees, provides 70% of the needs of the breaded chicken demand such as nuggets to the 1550 Mac Donald's restaurants in France. (Photo by GUILLAUME SOUVANT / AFP)
FOTO: AFP

Američki proizvođač mesa Tyson Foods priopćio je da povlači više od 13,6 tona pilećih medaljona nakon što su u proizvodu pronađeni komadići metala. Tvrtka navodi da je povlačenje iz opreza.

Medaljoni su proizvedeni u jednom pogonu i distribuirani u devet američkih država uključujući Alabamu, Kaliforniju i Illinois.

Američka služba za sigurnost hrane i inspekciju (FSIS) priopćila je da je zaprimila prijavu građana o manjim ozljedama usne šupljine. Upozorili su građane da u slučaju bilo kakve zabrinutosti odmah kontaktiraju svojeg liječnika.

Medaljoni u obliku dinosaura

Ukupno 13.608 kilograma “Fun Nuggets”-a u obliku dinosaura obuhvaćeni ovim povlačenjem imaju rok uporabe do 4. rujna 2024. “Dio potrošača prijavio je da je u proizvodu pronašao male, savitljive metalne komadiće, a iz opreza tvrtka povlači ovaj proizvod”, navode u Tysonu.

Dodaju da kupci proizvod mogu baciti i kontaktirati tvrtku. Inače, ovo nije prvo povlačenje proizvoda ovog američkog giganta, piše BBC.

Više povlačenja proizvoda

Prošle godine u studenom tvrtka je opozvala mljevenu govedinu, nakon što je u mesu pronašla komadiće materijala koji su nalikovali zrcalu.

Godine 2019. tvrtka je povukla seriju svojih pilećih medaljona nakon što su kupci unutra pronašli komadiće plave gume. Iste godine povučene su i milijune dolara vrijedne pileće trakice za koje je postojala opasnost da u njima ima metala.

Prošle godine Tyson je zatvorio niz tvornica za preradu piletine u SAD-u zbog pada potražnje.