Mike Tyson prodaje slatkiše od kanabisa u obliku uha Evandera Holyfielda. I još ga trola: 'Barem imaju dobar okus'

Slatkiš je lansiran 25 godina nakon što je Tyson diskvalificiran jer je Holyfieldu tijekom boksačkog meča odgrizao dio uha

FOTO: AFP

Mike Tyson (57), bivši boksač i svjetski prvak u teškoj kategoriji, lansirao je krajem prošle godine liniju proizvoda od kanabisa, a sada je predstavio posve novi proizvod, piše The Telegraph. Radi se o kanabis slatkišu koji je nazvao “Mike bites” i to u obliku uha kojem nedostaje jedan dio.

Proizvod je lansiran 25 godina nakon što je Tyson diskvalificiran tijekom čuvenog meča protiv druge boksačke legende Evandera Holyfielda, kojem je usred jednog klinča odgrizao komad uha.

Slatkiši imaju trag ugriza

Uši “Mike Bites” imaju trag ugriza na vrhu, točno na mjestu gdje je Tyson odgrizao komad Holyfieldove hrskavice. “Ove uši su zapravo dobrog okusa”, kazao je Tyson o proizvodu.

Slatkiši prožeti kanabisom, koje je proizvela tvrtka boksača Tyson 2.0, dolaze s okusima borovnice i punča od kisele jabuke. Proizvod će se prodavati u ambulantama u Kaliforniji, Massachusettsu i Nevadi.

Stu Zakim, publicist koji detaljno prati industriju kanabisa, rekao je za New York Post da bi tvrtka trebala pronaći bolje zaštitno lice od Tysona, kojeg je nazvao “osuđenim silovateljem i nasilnikom”. Tyson je osuđen za silovanje bivše natjecateljice Miss Black America 1992. i zbog toga proveo tri godine u zatvoru.

Meč je morao biti prekinut

Podsjećamo, prije 25 godina Tyson je dobio toliko željeni revanš protiv Holyfielda, ali već u drugoj rundi spektakl se pretvorio u skandal. Mike je u klinču odgrizao dio Holyfieldova desnog uha. Sudac je isprva dopustio da se borba nastavi prije nego što je Tyson potom krenuo prema Holyfieldovu lijevom uhu, nakon čega je bio diskvalificiran i meč je morao biti prekinut.

Godinama poslije Holyfield i Tyson jedan su drugome pružili ruku pred kamerama. Iron Mike se ispričao, a Holyfield je ispriku javno prihvatio. Tysonu, najmlađem boksaču koji je s 20 godina osvojio naslov prvaka u teškoj kategoriji, kasnije je privremeno zabranjeno bavljenje sportom i kažnjen je s tri milijuna dolara. Umirovljen je 2005. i sada tvrdi da mu je kanabis pomogao kontrolirati bijes i “unutarnje demone”.

Nedavno je pristao na borbu s influencerom Jakeom Paulom koja bi se trebala održati nekada tijekom ljeta i navodno planira turneju na kojoj će promovirati svoje slatkiše “Mike Bites”.