Video. Amerikanac držao petogodišnjeg sina u tajnom odjeljku ormara. Tvrdi da ga je skrivao od socijalne službe

Policija je pronašla petogodišnjeg dječaka zatvorenog u skrivenom odjeljku ormara

FOTO: Screenshot Toniton Police Department

Muškarac iz Arkansasa, Jon Thompson (40), uhićen je nakon što je policija otkrila da je u tajnom dijelu ormara skrivao svoje dijete, piše Sky News. Uhićen je 3. studenoga u Tontitownu nakon što je dijete pronađeno u odjeljku ormara koji je bio prekriven odjećom i kutijama. Prema prvim policijskim izvješćima, Thompson je petogodišnjeg dječaka sakrio kako ga ne bi odveo Odjel za socijalnu skrb Arkansasa.

Thompson je osumnjičen za ugrožavanje dobrobiti djeteta, oduzimanje slobode, ometanje istrage te posjedovanje pribora za drogiranje i oružja, priopćilo je u utorak tužiteljstvo okruga Washington, no protiv njega zasad nije podignuta optužnica.

Zabranio policiji pristup kući

Snimka kamere koju je objavila policija Tontitowna prikazuje trenutak kada je dijete pronađeno u ormaru. Video od 22 sekunde prikazuje muškarca koji pomiče odjeću i kutije kako bi došao do stražnjeg dijela ormara. Na snimci se čuje muški glas kako doziva dijete, a onda ga iznosi iz ormara.

Policajcima je otac dječaka isprva zabranio pristup posjedu, a onda im je predočio dokumente kojima je tvrdio da mu je dodijeljeno skrbništvo nad djetetom. Ocu su tada navodno pokazani drugi dokumenti koji pokazuju da je država preuzela skrbništvo nad djetetom te da on više nije dječakov skrbnik.