Anušić objasnio kako vidi odnos s Milanovićem: 'Nema tu bolje ili lošije. Bit će kako nalaže Ustav i to je to'

Anušić se kao ministar obrane u četvrtak prvi put susreo s Milanovićem

FOTO: N1

Novi ministar obrane Ivan Anušić u petak je otkrio kako će izgledati njegova suradnja s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem, s kojim se prvi put susreo u četvrtak. Otkrio je predviđa li da će imati turbulentan odnos, kao što ga je s Milanovićem imao njegov prethodnik Mario Banožić.

”Nema tu što biti ni plodonosnije, ni bolje, ni loše. Suradnja mora biti onakva kako nalažu zakon i Ustav. I ona će na toj razini biti. Nema tu prevelike ili premale suradnje. Suradnja je onakva kakva zakon kaže da mora biti da bi sve normalno funkcioniralo i to je to”, poručio je.

Nije želio komentirati ministra BiH

Novinari su ga pitali i za izjavu bosanskohercegovačkog ministra obrane Zukana Heleza koji je ustvrdio da u Republici Srpskoj vježbaju paravojne ruske postrojbe. Anušić kaže da mora potražiti informacije o tome jer BiH je susjedna zemlja, no nije želio detaljnije komentirati.

”Tražit ću podrobnije informacije. BiH je naše suusjedstvo, nisu daleko, ali ne mogu to komentirati, moram vidjeti o čemu se točno radi. Radi se o drugoj suverenoj državi koja ima svoje sustave i ne bih htio komentirati kao ministar obrane njihovog ministra obrane”, zaključio je.