Australka (26) koja je pala sa zidina u Dubrovniku probuđena iz kome

Brat Australke Joshua je početkom tjedna pokrenuo kampanju na Go Fund Me

Foto: GoFundMe
FOTO: gofundme

Nakon što je prije nekoliko tjedana doživjela ozlijede opasne po život kada je pala sa zida u Dubrovniku, 26-godišnja policajka iz Australije Ella Cutler sada je u stabilnom stanju i probuđena je iz inducirane kome, potvrdio je dr. Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, za Dubrovački dnevnik.

“Pacijentica je nakon što su joj vitalne funkcije stabilizirane, premještena na odjel traumatologije i ortopedije te se sada nalazi u stabilnom stanju. Planira se daljnji kirurški zahvat u splitskoj bolnici, nakon čega će nastaviti liječenje u našoj ustanovi”, izjavio je dr. Bekić.

Podsjetimo, mlada žena pala je s visokog zida između restorana Nautika i Dubravka, zajedno s 34-godišnjim muškarcem koji je također zadobio teške ozljede, ali nije bio u životnoj opasnosti. Oboje su bili pod utjecajem alkohola, pri čemu je muškarac imao preko 2,0 promila alkohola u krvi, dok je kod nje izmjereno čak tri promila.

Pokrenuta humanitarna kampanja

Brat Australke Joshua Cutler je početkom tjedna pokrenuo kampanju na Go Fund Me i naveo da će liječenje njegove sestre koštati 100.000 australskih dolara. Naveo je da bi proces prebacivanja djevojke do Australije mogao stajati preko 400.000 australskih dolara. Brat stradale turistice napisao je i da će njezin oporavak trajati mjesecima te da će morati ići na više operacija.

“Možemo samo zamisliti koliko bi se bojala kad bi znala kakve je ozljede pretrpjela. Ne možemo vam opisati koliko se bojimo i koliko je važno da se vrati kući. Na svijetu nema dovoljno ljudi poput Elle, potrebna nam je”, objavio je brat Australke.