Australka je ovog ljeta pala s dubrovačkih zidina, davali su joj pet posto šanse da preživi. Upravo je izašla iz bolnice

Osiguranje ju prestalo financirati jer je tijekom nesreće bila pod utjecajem alkohola

FOTO: WA Police Force

Ella Cutler (25), australska policajka koja je pala s dubrovačkih zidina, nakon tri mjeseca je izašla iz bolnice, javlja australski 7news. Cutler je teško ozlijeđena 26. kolovoza, a liječnici su tada rekli da ima samo pet posto šanse da preživi.

U međuvremenu je na društvenim mrežama objavljena snimka kako hoda uz pomoć štaka, a pred kamerama se svima zahvalila na podršci. “Vaša dobrota je nevjerojatna”, rekla je.

@9newsperth

Ella Cutler, who was critically injured while on holiday in Croatia, has spoken publicly for the first time. #9News #ellacutler #croatia #Perth #wapolice #police #recovery #health

♬ original sound – 9News Perth

Osiguranje ju odbilo financirati

Inače, njezino je osiguranje ukinulo financiranje zdravstvenih troškova u Dubrovniku i put kući jer je te nesretne noći bila pod utjecajem alkohola. Njezina obitelj pokrenula je akciju prikupljanja sredstava, a prikupili su oko 530 tisuća dolara donacija.

Cutler je zadobila višestruke prijelome lubanje, kralježnice, rebara i nekoliko udova, a pri padu je probila i oba plućna krila.

“Trebat će joj još mnogo mjeseci njege, više operacija i mjeseci fizičke rehabilitacije prije nego što bude mogla utjecati na svijet kao što je to nekada činila”, rekao je njezin brat Josh za 7news.