Banožić išao u lov kada je doživio nesreću, još mu nisu rekli da je poginuo vozač s kojim se sudario

Ministar se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi KBC-a Osijek

Izlazi sve više detalja o nesreći ministra obrane Marija Banožića, o kojoj smo pisali jutros. Podsjećamo, ministar je sudjelovao u nesreći koja se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje. Prema informacijama lokalnih medija, poginuo je muškarac iz Privlake.

24sata doznaju da je ministar Banožić u bolnicu primljen u lovačkom odijelu, što korelira s prvim informacijama da je ministar jutros bio na putu u lov. Prema njihovim informacijama, ministar je u bolnicu primljen s krvarenjem glave. Dnevnik Nove TV neslužbeno je doznao kako prema prvim nalazima ministar nije imao alkohola u krvi.

Telegram sada doznaje kako ministru još uvijek nije rečeno da je u nesreći poginuo vozač s kojim se sudario.

Nije gubio svijest

Glasnogovornik Vlade Marko Milić je potvrdio da je ministar sudjelovao u prometnoj nesreći kod Vinkovaca, te da ima teške tjelesne ozljede, no da je izvan životne opasnosti. Nakon liječničke pomoći u Općoj bolnici Vinkovci, Banožić je prebačen u KBC Osijek.

Ravnatelj Opće bolnice Vinkovci dr. sc. Krunoslav Špočić izjavio je da je Banožić prebačen na intenzivni odjel KBC-a Osijek zbog daljnjeg neurokirurškog nadzora. Kaže kako ministar ima kontuzijske ozljede glave i mozga, ali da je u kontaktu i nije gubio svijest.