Banožić u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede, iz Vinkovaca prebačen u osječku bolnicu

Ministar je jutros sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba

FOTO: Vinkulja.hr

Kako je Telegram pisao jutros, ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba. Nesreća se prema informacijama policije dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje.

Ubrzo se javio i glasnogovornik Vlade, Marko Milić, koji je potvrdio da je Banožić jutros sudjelovao u prometnoj nesreći kod Vinkovaca. “Ministar ima teške tjelesne ozljede, po prvim procjenama liječnika izvan je životne opasnosti. Liječnička pomoć pružila mu se u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci te će biti sada prebačen u KBC Osijek”, kaže Milić.

Portal Vinkulja.hr objavio je prvu fotografiju mjesta nesreće. Prema Vinkulji, poginuli vozač kombija je iz mjesta Privlake. Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, Banožić uz ozlijede glave ima ozlijede prsnog koša i prijelom noge. Banožić je prema njihovim informacijama bio sam u automobilu i navodno je bio na putu u lov. Neslužbeno doznaju da nije utvrđena koncentracija alkohola. 24sata doznaju da je ministar upravljao svojim osobnim terencem.

Banožić ima ozlijede glave, ali je pri svijesti

Ravnatelj Opće bolnice Vinkovci dr. sc. Krunoslav Špočić za HRT je govorio o Banožićevom zdravstvenom stanju. Kaže kako je Banožić jutros zaprimljen u bolnicu, te da je nakon primarne obrane i dijagnostičkih pretraga, zbog daljnjeg neurokirurškog nadzora prebačen na intenzivni odjel KBC-a Osijek.

“Potreba je za neurokirurškim nadzorom. Mi nemamo u općoj županijskoj bolnici neurokirurgiju, tako da će zbog kontuzijskih ozljeda glave biti prebačen tamo zbog potrebe daljnjeg nadzora i opservacije neurokirurgije. Inače, gospodin Banožić je pri svijesti. Ima kontuzijske ozljede glave i mozga, ali kažem da je u kontaktu, nije gubio svijest, tako da komocioniranje je žestoko, ali to ide u sklopu takvih ozljeda”, kaže ravnatelj Špočić.

Neslužbeno: Banožić se frontalno sudario

Večernji list je neslužbeno iz policijskih krugova doznao da je do prometne nesreće došlo kada je Banožić, u svom privatnom vozilu, zaobilazio kamion i frontalno se sudario s vozilom koje mu je dolazi u susret.

Vremenski uvjeti su prema pisanju Večernjeg bili teški – jučer i sinoć je padala kiša, stoga su kolnici bili mokri, a u jutarnjim satima bilo je magle.

Policija kaže da je u nesreći poginuo vozač kombi vozila, dok je “vozač osobnog vozila (državni dužnosnik)”, prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci. Promet je na dionici državne ceste broj DC-55 (Vinkovci-Županja) zatvoren od 8:15 sati.