Banožić se i dalje ne sjeća nesreće, navodno nije bio pijan. Plenković angažirao Medveda da pokuša s njim razgovarati

Liječnici u osječkom KBC-u vjeruju da će se smijenjeni ministar uspješno oporaviti

04.11.2022., Zagreb - Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved i ministar obrane Mario Banozic odlaze iz Nacionalne i sveucilisne knjiznice nakon redovne sjednice Vlade RH. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Smijenjeni ministar obrane Mario Banožić, koji je u subotu rano ujutro nadomak Vinkovaca skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj je poginuo 40-godišnji vozač kombija, i dalje je u teškom stanju u osječkom KBC-u, ali tamošnji doktori vjeruju da će se uspješno oporaviti. Prema informacijama koje je u Dnevniku Nove TV večeras objavila reporterka te televizije Matea Drmić, Banožić je pri svijesti, ali se na trenutke gubi, što je za tip ozljede na mozgu koju je zadobio, tvrde u KBC-u, uobičajeno.

“Prema dosadašnjim pretragama, nema znakova većeg unutarnjeg krvarenja”, rekla je reporterka i dodala da su joj u bolnici potvrdili kako se Banožić još uvijek ne sjeća nesreće.

Nula promila

Istovremeno, reporter RTL-a Goran Latković je u emisiji RTL Danas izvijestio da je neslužbeno doznao kako Banožić u trenutku frontalnog sudara koji je skrivio nije bio pod utjecajem alkohola. Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru Biljana Luburić ranije nije mogla potvrditi tu informaciju, već je samo rekla da su izuzeti uzorci krvi i urina te su poslani na analizu.

Premijer Andrej Plenković je, prema neslužbenim informacijama do kojih je došao reporter Nove TV Hrvoje Krešić, angažirao potpredsjednika Vlade i ministra branitelja Tomu Medveda da razgovara s Banožićem kada za to nastupi primjeren trenutak, ali pitanje je, kako ocjenjuje novinar, kada će bivši ministar biti u stanju shvatiti što se dogodilo. Njegovoj je obitelji, kako također doznaje Krešić, informaciju da će biti smijenjen priopćio premijer Plenković osobno.

Kobno pretjecanje

Kao što smo pisali, Banožić je smrtonosnu prometnu nesreću skrivio na državnoj cesti DC55 na izlazu iz Vinkovaca. Prema podacima koje je iznijela ranije spomenuta tužiteljica Biljana Luburić, nesreća se dogodila u trenutku kada je Banožić svojim terencem krenuo u pretjecanje kamiona, ne uvjerivši se prethodno da to može učiniti na siguran način dok je iz suprotnog smjera nailazilo kombi vozilo.

Vozač kombija je na mjestu poginuo, a Banožića su prebacili prvo u vinkovačku bolnicu, a zatim u osječki KBC. U trenutku nesreće cesta je bila skliska, a vrijeme maglovito zbog čega je vidljivost bila smanjena. Iako ima pravo na osiguranje i službenog vozača, Banožić je u svoj privatni terenac sjeo sam, a navodno je išao u lov.