Benčić: 'Da, prodavala sam petarde. Što će mi još jadnici naći, da sam primljena u pionire?'

Kaže da je za 'bezvezni prekršaj' oslobođena

12.07.2023., Zagreb - Sabor 16. sjednicu nastavlja raspravom o prijedlogu zakona o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica i premijerska kandidatkinja Možemo! Sandra Benčić osvrnula se na izjavu zastupnika Hrvatske demokršćanske stranke i žetona vladajuće većine Hrvoja Zekanovića koji je u Saboru kazao da je protiv nje prije 22 godine podnesena prekršajna prijava zbog neovlaštene prodaje pirotehnike na zagrebačkom Tomislavcu i vrijeđanja policijskih službenika.

“Radila sam kao studentica na Božićnom sajmu, na štandu sam prodavala ukrase, petarde, sve te božićne stvari. Policija nam je više puta dolazila, kontrolirali su datum do kojeg se može prodavati petarde. Kao da smo mi studenti znali za taj datum. Oni su tad priveli nekoliko nas studenata, ali ne i vlasnika. Odmah su nas pustili”, kazala je Benčić za Index.

‘Za SOA-u to nije bila prepreka’

Komentirajući Zekanovićevu tvrdnju da se detalji o prekršajnoj prijavi mogu naći na stranicama Ustavnog suda, zastupnica Možemo! je kazala da se radi o odluci Ustavnog suda iz njezine “tužbe protiv SOA-e zbog moje nezakonite provjere za vrijeme Karamarka“.

“SOA mi to nije smatrala preprekom za imenovanje u Savez za razvoj civilnog društva. To je neki bezvezni prekršaj, a svi smo oslobođeni. Mislim da se nije ni utvrdilo da je bilo prekršaja, ali prošlo je više od 20 godina, nisam više sigurna”, kazala je.

‘Pokazuje da je jadan’

“Zar Plenković zaista nema nikakvog političkog sadržaja s kojim će se boriti sa mnom oko ključnih tema, nego preko Zekanovića plasira što sam ja kao studentica radila na Božićnom sajmu? To pokazuje njegovu političku nemoć”, dodala je Benčić.

Pozvala je premijera i neka izađe pred nju i razgovara o pravim političkim pitanjima, no da on to ne želi. “To da on koristi ovakve jadnike za obračun pokazuje koliko je on sam jadan. Što će mi još naći? Da sam u prvom razredu primljena u pionire? Jesam, kao i svatko iz moje generacije”, kazala je Benčić za Index.