BH mediji: Uhićen bivši rukometni reprezentativac i brončani olimpijac Denis Buntić. Terete ga da je prebio suprugu

Policija mu je u pretrazi doma zaplijenila arsenal oružja

05.01.2009., Split - Trening Hrvatske rukometne reprezentacije uoci Svjetskog prvenstva u rukometu .Uvecer je odradjen i prvi trening u velikoj dvorani Spaladiuma. Denis Buntic. Photo: Ivo Cagalj/24sata
FOTO: Ivo Cagalj/24sata/Pixsell

Više bosanskohercegovačkih medija izvijestilo je u subotu navečer da je uhićen Denis Buntić (41), nekadašnji reprezentativac hrvatske rukometne reprezentacije, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji kao i zbog nezakonitog držanja oružja ili eksplozivnih tvari.

Prvi je s ovom informacijom izašao Dnevni avaz, čijoj su novinarki u Tužiteljstvu Zapadnohercegovačkog kantona potvrdili da su Općinskom sudu u Ljubuškome uputili prijedlog za određivanje pritvora za 41-godišnjeg D.B. zbog nanošenja ozljeda supruzi kao i zbog veće količine oružja pronađene u njihovoj obiteljskoj kući u Ljubuškome.

Da je riječ o Buntiću, potvrđeno im je neslužbeno, a navode i da je u pretresu njegova doma pronađeno više automatskih pušaka, zolja i streljiva za koje nije imao dozvole.

Incident se dogodio u petak

U međuvremenu, vijest o Buntićevu privođenju objavio je i mostarski portal Bljesak.info, kojemu su također tu informaciju potvrdili u tužiteljstvu iz kojeg su naveli da su određivanje pritvora zatražili zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Bljesak doznaje da je Buntić ispitan tijekom subote, a premlaćivanje supruge za koje ga tužiteljstvo tereti dogodilo se, kako navode, dan ranije.

Podsjećaju i da se od reprezentativne karijere oprostio 2018. godine kao i da je u hrvatskom dresu osvojio dva svjetska srebra, europsko srebro i broncu te olimpijsku broncu 2012. godine.