Denisu Buntiću ponovno odbijen pritvor, izlazi na slobodu. Predsjednica suda u Ljubuškom: 'To je tako'

Na istom tom sudu radi majka Denisa Buntića

28.09.2023., Ljubuski, Bosna i Hercegovina - Opcinski sud u Ljubuskom odredio je bivsem rukometnom reprezentativcu Denisu Bunticu da se mora se svakodnevno javljati u policiju i da ne smije svojoj supruzi prilaziti na manje od 100 metara. Supruga Klara Buntic prijavila ga je prosli petak za obiteljsko nasilje, a tvrdi da ju je fizicki zlostavljao i ranije. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Bivši rukometni reprezentativac Denis Buntić, kojeg je supruga Klara Buntić prijavila za obiteljsko nasilje, odlukom Općinskog suda u Ljubuškom ponovno je izbjegao pritvor.

“Ne mogu komentirati. Tu odluku je donio sudac zadužen za postupak. To je tako, ne bih komentirala odluku”, rekla je Ankica Čuljak, predsjednica Općinskog suda u Ljubuškom, za 24 sata. Tužiteljstvo je najavilo da će opet uložiti žalbu na takvu odluku.

Od ranije je poznato da na sudu koji donosi odluku o određivanju pritvora radi Buntićeva majka.

Pronašli mu arsenal oružja

Podsjetimo, Denis Buntić je prije desetak dana uhićen nakon što ga je supruga prijavila za obiteljsko nasilje. Ubrzo je oslobođen, pošto je Općinski sud u Ljubuškom odbio prijedlog Tužiteljstva da se Buntića zadrži u pritvoru.

Inače, u obiteljskoj kući policija mu je pronašla i čitav arsenal oružja – automatske puške, zolje i streljivo.

Sud ga je pustio uz mjeru zabrane prilaska supruzi na manje od 100 metara te obvezu svakodnevnog javljanja policiji. Nakon što Denisu Buntiću nije određen pritvor, Klara Buntić je istupila u više medija, tvrdeći da strahuje za vlastiti život. Također, medijima je poslala mučan 10-minutni audiozapis napada.