Biden ne isključuje mogućnost debate s Trumpom: 'Ovisi kako će se ponašati'

Trump ga je pozvao na nju

(COMBO) This combination of pictures created on October 22, 2020 shows US President Donald Trump (L) and Democratic Presidential candidate and former US Vice President Joe Biden during the final presidential debate at Belmont University in Nashville, Tennessee, on October 22, 2020. (Photo by Morry GASH and JIM WATSON / AFP)
FOTO: AFP

Američki predsjednik Joe Biden u petak se činio zainteresiran za debatu s republikanskim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trumpom nakon što ga je Trump izazvao da “jedan na jedan” razgovaraju “bilo kad i bilo gdje”. “Ovisi o njegovu ponašanju”, rekao je Biden.

Komentar upućen novinarima dok je odlazio iz Washingtona za Philadelphiju znači da Biden ne isključuje debatu s Trumpom prije izbora 5. studenog.

U godini predsjedničkih izbora, Komisija za predsjedničke debate obično organizira tri rasprave. Na izborima 2020., Biden i Trump su ih održali dvije, a treći je susret bio otkazan. Trump je u srijedu izazvao Bidena na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

Pozvao ga Trump: bilo gdje, bilo kad

“Zbog naše zemlje važno je da Joe Biden i ja raspravimo o pitanjima koja su ključna za Amerikance”, napisao je Trump. “Stoga pozivam na debatu, bilo kad i bilo gdje”

Trump je odbio sudjelovati u raspravama s drugim republikanskim kandidatima za predsjedničku nominaciju.