Bidenov ministar obrane koji je tajio karcinom ponovno završio u bolnici, ne zna se hoće li izaći pred Kongres

Pred Kongresom je trebao objasniti zašto nije otkrio svoju dijagnozu raka i naknadnu hospitalizaciju

US Defense Secretary Lloyd Austin speaks during a press conference at the Pentagon in Washington, DC, on February 1, 2024. Austin apologized for concealing his prostate cancer diagnosis and hospitalization from US President Joe Biden and the rest of the government. (Photo by Andrew Caballero-Reynolds / AFP)
FOTO: AFP

Američki ministar obrane Lloyd Austin prebačen je u nedjelju u bolnicu u Washingtonu radi liječenja “simptoma koji upućuju na hitan problem s mjehurom”, rekao je glasnogovornik Pentagona. U pisanom priopćenju glasnogovornik Pat Ryder rekao je da Austin nastavlja obavljati svoje dužnosti tijekom hospitalizacije.

Austin (70) je 22. prosinca primljen u nacionalni Vojni medicinski centar u Marylandu Walter Reed radi liječenja raka prostate. U bolnicu se ponovno vratio 1. siječnja zbog nastalih komplikacija, među kojima i infekcije mokraćnog sustava.

Trebao bi izaći pred Kongres

Informacija o njegovoj hospitalizaciji otkrivena je tek četiri dana kasnije, a Pentagon u međuvremenu nije precizirao zbog čega je ministar zadržan na liječenju do 9. siječnja.

Prije nekoliko dana najavljeno je da će Austin svjedočiti pred Kongresom 29. veljače u vezi s tim što nije otkrio svoju dijagnozu raka i naknadnu hospitalizaciju.