Bivša asistentica podigla tužbu: 'Vin Diesel me seksualno zlostavljao u hotelskoj sobi dok smo snimali Brze i žestoke'

Nekoliko sati nakon događaja je dobila otkaz

US actor Vin Diesel arrives at the world premiere of "Fast and Furious 6" at the Empire cinema in Leicester Square in central London on May 7, 2013.  Starring Dwayne "The Rock" Johnson, Vin Diesel and Paul Walker, the film is the latest film in the successful automotive action franchise.  AFP PHOTO/Leon Neal (Photo by LEON NEAL / AFP)
FOTO: AFP

Bivša asistentica glumca Vina Diesela podnijela je protiv njega tužbu navodeći da ju je seksualno zlostavljao 2010. godine i da je samo nekoliko sati kasnije otpuštena s posla.

U tužbi, podnesenoj sudu u Los Angelesu, bivša asistentica Asta Jonasson navodi da ju je Diesel napao u hotelskoj sobi u Atlanti dok su radili na filmu “Brzi i žestoki”.

Dieselovi predstavnici za odnose s javnošću nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar.

Navodi da ju je nasilno dirao

“Seksualno uznemiravanje na radnom mjestu nikada neće prestati ako su moćni muškarci zaštićeni od odgovornosti”, istaknula je Claire-Lise Kutlay, odvjetnica Aste Jonasson, u pisanoj izjavi.

“Nadamo se da će njezina hrabra odluka da istupi pomoći stvoriti trajnu promjenu i osnažiti ostale koji su to doživjeli”, dodala je.

U svojoj tužbi Jonasson navodi da joj je Diesel nasilno dirao grudi i ljubio je nakon što je proveo noć zabavljajući se s više žena u svojem hotelskom apartmanu.