Bivši bubnjar Parnog valjka osuđen na tri godine zatvora. Autom pokupio čovjeka: 'Mislio sam da je torba'

Draženu Scholzu nepravomoćno je smanjena kazna zatvora na ponovljenom suđenju

Zagreb: Drazen Scholz izlazi iz Općinskog kaznenog suda 06.02.2019., Zagreb - Drazen Scholz optuzen za izazivanje prometne nesrece u kojoj je poginuo pjesak izlazi iz Opcinskog kaznenog suda u Zagrebu. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši bubnjar Parnog valjka Dražen Scholz (62) osuđen je u ponovljenom suđenju nepravomoćno na tri godine zatvora zbog prometne nesreće u kojoj je preminuo pješak, piše N1.

Scholz je 22. rujna 2017. godine u ranim jutarnjim satima svojim Renaultom na pješačkom prijelazu na Ilici pokupio pješaka Vjerana Dasovića. Pješak mu je naišao s desne strane, no Scholz ga nije uočio. Dasović je preminuo tri dana kasnije u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice.

Ponovljeno suđenje i vještačenje

Bivši bubnjar je na prvotnom suđenju dobio četiri i pol godine zatvora, na ponovljenom mu je kazna smanjena na tri godine zatvora. Do ponovljenog suđenja i smanjenja kazne došlo je jer ponovljenim vještačenjem nije utvrđeno da je Scholz dok je vozio automobil bio pijan i pod utjecajem droge, kako je tužiteljstvo tvrdilo tijekom prvog suđenja.

Sada je proglašen krivim za izazivanje nesreće iz nehaja i za nepružanje pomoći teško ozlijeđenom pješaku. On je od početka postupka negirao krivnju i uvjeravao da nije namjerno skrivio nesreću niti pokušao pobjeći.

Tijekom obrane ispričao je sudu da je pješaka zamijenio za torbu te da se tog dana probudio oko tri sata ujutro, popio pivo i otišao kupiti cigarete. ”Osjećao sam se sposobnim za vožnju. Na mjestu nesreće osjetio sam u jednom trenutku da je nešto udarilo u desni dio automobila. Zvučalo je kao da mi je netko bacio torbu na auto”, rekao je.

‘Vratio sam se na mjesto nesreće’

“Na unutarnjem retrovizoru nisam ništa vidio pa sam nastavio vožnju i skrenuo u prvu ulicu. Ni moj suputnik nije vidio što se zbilo jer je gledao u mobitel. Stao sam i vidio oštećenja na autu. Kasnije sam se pješice vratio na mjesto nesreće i vidio ozlijeđenu osobu”, objasnio je Scholz i dodao da je kasnije shvatio što se dogodilo i kada je skupio hrabrosti javio se policiji.

”Da sam bio svjestan da sam udario u čovjeka, stao bih. Vozio sam oko 50, 60 km/h”, tvrdio je Scholz.

Na presudu obje strane imaju pravo uložiti žalbe. O njima će odlučivati Visoki kazneni sud RH.