Bizaran incident u KB-u Merkur. Uređaj za MR odjednom k sebi povukao metalni krevet, sada ih ne mogu odvojiti

Na terenu je bila i policija, stižu i stručnjaci iz Njemačke koji će pokušati riješiti problem

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ove srijede je došlo do incidenta u zagrebačkom KB-u Merkur koji je uključivao uređaj za magnetsku rezonancu, odnosno MR i metalni bolnički krevet. Još nije jasno što je razlog tomu, odnosno radi li se o kvaru ili ljudskoj pogrešci.

MR je ili ostao upaljen ili se sam upalio, a prostorija u kojoj se on nalazi je u to vrijeme bila otvorena. MR je potom prema sebi povukao metalni krevet s ulaznih vrata u prostoriju, piše Jutarnji list.

Krevet je nakon toga ostao ‘zalijepljen’ za uređaj. Srećom, ni na krevetu niti u MR-u u to vrijeme nije bilo nikoga pa nema ozlijeđenih. Na mjesto događaja je pozvana i policija. Iz PU zagrebačke su za Telegram potvrdili da je do događaja došlo u srijedu prijepodne te da su postupali po dojavi. Sve okolnosti se još uvijek istražuju.

Dolaze stručnjaci iz Njemačke?

Razmjeri štete još nisu utvrđeni, a u KB Merkur bi krajem tjedna trebali doći stručnjaci iz Njemačke kako bi pokušali odvojiti MR uređaj od kreveta. Javljaju i da su u bolnici gurtnama pokušali odvojiti jedno od drugog, ali bez uspjeha.

KB Merkur je Jutarnjem kazao da je sve nakon događaja napravljeno po protokolu i da su u tijeku izvidi i unutarnja kontrola. Navode i da naručeni pacijenti neće ostati bez usluge, unatoč svemu. “Ustanova raspolaže još jednim uređajem za magnetsku rezonancu te će svi pacijenti ustanove biti zbrinuti na odgovarajući način”, poručili su.