Bizaran slučaj u Slavonskom Brodu: stotine kilograma starih sudskih spisa završile u kontejneru na ulici

Komunalac ih je trebao odvesti na uništavanje, ali nije bilo vozača

FOTO: Plusportal.hr

Iz Slavonskog Broda stiže nevjerojatan slučaj. Veliko spremanje tamošnjeg Općinskog suda pretvorilo se u javnu stvar kada su na ulici završile stotine kilograma starih sudskih spisa. Odvoz punog kontejnera zapeo je zbog radnog vremena vozača komunalnog poduzeća pa su spisi s osobnim podacima vani stajali od utorka poslijepodne sve do srijede ujutro, javlja Dnevnik Nove TV.

Spisi s isteklim rokom čuvanja, nakon dobivenih dozvola i u dogovoru s komunalnim poduzećem, odlaze na otpad i uništavanje. No, ovaj put je zapelo.

Komunalac prekršio dogovor?

Glasnogovornik suda Vedran Pavelić kaže da su s Komunalcem imali dogovor da im se dostavi kontejner. Nakon što ga sud napuni spisima koje više ne treba čuvati, djelatnici suda su, prema prethodnom dogovoru, nazvali Komunalac kako bi ga obavijestili da je kontejner spreman za odvoz i uništavanje spisa.

“Na naše čuđenje, službena osoba Komunalca je izvijestila našeg službenika u 13:30 da to nije moguće učiniti jer su vozači Komunalca u takvom stanju da više ne voze taj dan”, kaže Pavelić. Nakon toga zvali su čak i direktora Komunalca, koji im je u 14:20 potvrdio da vozači ne mogu doći po taj kontejner.

Plusportal.hr

Papire prekrili ceradom

Spisi su na kraju ostavljeni na ulici i prekriveni ceradom, a odvezeni su tek u srijedu ujutro. Iz Komunalca na upit Dnevnika Nove TV nisu odgovorili, a sa suda i dalje ne znaju zašto Komunalac nije ispoštovao svoj dio dogovora – da će kontejner odvesti istoga dana kada ih se pozove.

Bivši ravnatelj Državnog arhiva Ivan Medved vjeruje da, ako je u kontejner zavirio i odnio neke dokumente, u njima neće ništa naći kompromitirajuće.