Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke prije svoje iznenadne smrti sve je priznao?

Dalibor Dragijević je, doznaje se, policiju tijekom jučerašnjeg dana vodio na više lokacija

FOTO: Telegram/Pixsell

Brat jednog od osumnjičenih za ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, Dalibor Dragijević, koji je noćas preminuo u policijskoj stanici u Boru, po saznanjima Blica priznao je da je svom bratu Dejanu Dragijeviću pomogao da se riješi tijela. Dalibor Dragijević je policiju, doznaje se, vodio na više lokacija tijekom jučerašnjeg dana, no ni na jednoj nije pronađeno tijelo djevojčice.

Dalibor Dragijević je u subotu uhićen zajedno sa svojim ocem Radom nakon što je osumnjičeni Dejan Dragijević policiji rekao da su mu u premještanju Dankinog tijela s deponija, gdje su je prvotno bacili, na novu lokaciju pomogli otac i brat.

Pozlilo mu u jutarnjim satima

Daliboru Dragijeviću je u ranim jutarnjim satima pozlilo, a unatoč brzoj reakciji policijskih službenika i liječnika Doma zdravlja u Boru, nije mu bilo spasa. Smrt je proglašena u 3 sata i 10 minuta, a mrtvozornik ju je opisao kao “prirodnu smrt”. Kako doznaje Blic, Dragijević je umro od srčanog udara.

Smrt Dalibora Dragijevića mogla bi negativno utjecati na istragu, budući da je jedna od tri ključne osobe koje bi mogle pomoći u potrazi i znati gdje je Danka, iznenada preminula.

Blic javlja da je ujutro ispred kuće Dejana Dragijevića bilo i vozilo hitne pomoći. Nekoliko liječnika je ušlo u kuću, koja se nalazi u selu Zlot, nedaleko od Bora. Pretpostavlja se da se u kući nalazila samo majka Dejana Dragijevića, budući da su joj suprug i sinovi bili uhićeni.

Saslušani su u petak navečer

Dejan Dragijević i njegov kolega iz Vodovoda Srđan Janković uhićeni su u petak zbog sumnje da su ubili dvogodišnju Danku. Obojica su saslušana u petak navečer, a jučer im je sudac odredio pritvor.

Dragijević je prema saznanjima medija priznao sucu da su ubili Danku, no kada bi došli do toga da im otkrije gdje je tijelo, osumnjičeni bi naglo prestao surađivati. Janković se cijelo vrijeme branio šutnjom.

Policija i danas bez uspjeha

Potraga se sinoć, prije nego što je pauzirana, proširila i na lokalno groblje, no tamo ništa nije pronađeno. Ništa nije pronađeno niti u septičkoj jami ispred Dragijevićeve kuće.

Policija je iz Dragijevićeve kuće jučer iznijela nekoliko vrećica za koje se vjeruje da su sadržavale dokaze koji ga povezuju s ubojstvom. Iz jedne od vreća virili su lopata i motika – alat je poslan na analizu kako bi se utvrdilo je li korišten u ubojstvu.

Policija proširila istragu

Iz MUP-a Srbije danas su rekli da se potraga za Dankom proširila i na Lazarevu pećinu, udaljenu oko tri kilometra od sela Zlot. Pretražuje se i Lazarov kanjon, kao i cijelo područje duž Zlotske rijeke. Policija sumnja da je Dragijević prebacio tijelo na drugu lokaciju dan nakon što je ubijena.

Pokrenuta je i istraga Dragijevićevih i Jankovićevih kontakata, odnosno s kime su pričali nakon ubojstva, ne bi li se saznalo jesu li nekome priznali ubojstvo i potencijalno otkrili što su napravili s Dankinim tijelom.