U pritvoru umro brat osumnjičenog za ubojstvo Danke. Srpski MUP izdao specijalno priopćenje oko potrage za tijelom

Policija nije pronašla Dankino tijelo u septičkoj jami. Sada se okreću novoj lokaciji gdje su ga možda bacili

06, April, 2024, Bor - The search for the body of the murdered two-year-old Danka Ilic from Bor continues by checking several locations in the Bor area, and the police in the village of Zlot brought one of the suspects into the yard of the family of Dejan Dragijevic, one of the suspects for the murder of the child. Photo: M.M./ATAImages

06, april, 2024, Bor - Potraga za telom ubijene dvogodisnje Danke Ilic iz Bora nastavlja se proverom vise lokacija u borskom kraju, a policija je u selu Zlot uvela jednog od osumnjicenih u dvoriste porodice Dejana Dragijevica, jednog od osumnjicenih za ubistvo deteta. Photo: M.M./ATAImages Photo: M.M./ATA images/PIXSELL
FOTO: M.M./ATAImages 06, april, 2024, Bor - Potraga za telom ubijene dvogodisnje Danke Ilic iz Bora nastavlja se proverom vise lokacija u borskom kraju, a policija je u selu Zlot uvela jednog od osumnjicenih u dvoriste porodice Dejana Dragijevica, jednog od osumnjicenih za ubistvo deteta.

Brat jednog od osumnjičenih za ubojstvo Danke Ilić, Dalibor Dragijević, umro je u ranim jutarnjim satima. Dragijeviću je naglo pozlilo u ranim jutarnjim satima, a unatoč brzoj reakciji policije i liječnika Doma zdravlja u Boru, nije mu bilo spasa. Nakon neuspješne reanimacije, smrt je proglašena u 3.10 sati ujutro, piše Blic.

O Dragijevićevoj smrti hitno je obaviješteno Više javno tužiteljstvo u Zaječaru, koje je naložilo obdukciju na Institutu za javnu medicinu u Beogradu. Dragijević i njegov otac Rade privedeni su jer je osumnjičeni Dejan Dragijević rekao da su mu pomogli u premještanju Dankinog tijela.

Potraga ušla u 12. dan

Potraga za Dankom Ilić ušla je danas u dvanaesti dan, a osumnjičenici, uhićeni radnici borskog Vodovoda Dejan Dragijević i Srđan Janković, i dalje ne žele otkriti što su napravili s njenim tijelom, tri dana nakon što su policiji priznali da su je ubili. Dragijević je detaljno opisao tijek događaja, sve do trenutka kada su ga pitali gdje je Dankino tijelo. Tada je prestao surađivati. Janković se cijelo vrijeme branio šutnjom, a obojici je određen pritvor do 30 dana.

Policija je u međuvremenu uhitila Dragijevićevog oca Radu i sada pokojnog brata Dalibora, jer sumnjaju da su mu pomogli premjestiti njeno tijelo na drugo mjesto. Blic doznaje kako je Dragijević policiji govorio kako ne zna gdje je tijelo djevojčice, pa policija sada istražuje mogućnost da su tijelo sakrili njegov otac i brat, a da njemu nisu rekli gdje je.

Pražnjenje septičke nije dalo rezultata

Policija je sinoć pauzirala potragu, koja se u međuvremenu proširila i na lokalno groblje, a danas su cisternom ispumpavali septičku jamu Dragijevićeve kuće. U jami nisu ništa pronašli.

Policija je jučer iz Dragijevićeve kuće iznijela hrpu vreća u kojima su bili dokazi, a iz jedne je, prema pisanju Blica, virila lopata i motika. Alate će se poslati na vještačenje, kako bi se utvrdilo jesu li korišteni u zločinu.

Policija pretražuje pećinu

Iz MUP-a Srbije su rekli kako se potraga proširuje na Lazarevu pećinu, koja se nalazi oko tri kilometara od sela Zlot, gdje živi optuženi Dragijević. Za pretragu se koristi najsuvremenija oprema, a pretražuje se i Lazarev kanjon, kao i cjelokupno područje duž Zlotske rijeke. Policija sumnja da je Dragijević tijelo djevojčice prebacio na drugu lokaciju dan nakon što su je ubili. Ispred pećine su patrolno policijsko vozilo, kao i vozilo Gorske službe spašavanja, a policija se nalazi i na obalama Zlotske rijeke.

Iz policije kažu kako je pomalo nevjerojatno da je djevojčica uspjela prijeći put od obiteljske kuće do mjesta gdje su na nju naletjeli Dragijević i Janković svojom službenom Fiat Pandom. Područje oko kuće navodno je neprohodno, obraslo i puno otpada. Policija je bagerima raščistila teren kako bi mogla ustanoviti put kojim je išla Danka.

Policija kaže da istražuje Dragijevićeve i Jankovićeve kontakte, odnosno, s kime su pričali otkako su ubili djevojčicu. Pokušavaju saznati jesu li nekome priznali ubojstvo, te možda otkrili što su napravili s Dankinim tijelom.