Britanska TV zvijezda uhićena nakon što je ostavila čokoladicu u fitness klubu. Podignuta je optužnica za pokušaj ubojstva

Bizarne optužbe o fitness zvijezdi iznijela je navodna žrtva - njegova kolegica s posla

Bivša zvijezda televizijskog fitness programa Jody Bunting uhićen je zbog sumnje da je pokušao počiniti ubojstvo orašastim slatkišem, prutićem Dairy Milk. Bunting, četrdesetpetogodišnjak koji se redovito pojavljivao u jutarnjoj televizijskoj emisiji The Big Breakfast između 2001. i 2002., negira sve optužbe, a svoje uhićenje naziva “suludim”.

Bunting tvrdi da je optužen za pokušaj ubojstva kolegice koja ima toliko jaku alergiju na kakao da ne može čak ni biti u istoj prostoriji s njim. U razgovoru za britanski Telegraph, Bunting je ispričao da je 21. listopada donio čokoladicu s voćem i orašastim plodovima na svoje radno mjesto, u fitness klub hotela Mickleover Court.

“Ovo je suludo. Sve je počelo nakon što sam donio čokoladicu na posao i ostavio je na recepciji, a nadzorna kamera je snimila kako to radim. Navodna žrtva tog dana nije bila na poslu. Pet dana kasnije, vratila se na posao dok sam ja bio na odmoru u Maroku. Tada je imala reakciju. Stvarno je alergična na kakao. Dovoljno je da se zatekne u istoj prostoriji. Ne mora ga ni dirati niti jesti”, ispričao je Bunting, koji tvrdi da je slatkiš taj dan donio na posao jer je znao da navodna žrtva neće biti tamo.

Policija ga dočekala na aerodromu

Kolegica koju je Bunting navodno pokušao ubiti slatkišem je nakon incidenta odvedena na odjel intenzivne njege bolnice Royal Derby. “Dok sam bio na godišnjem odmoru, nazvalo me nekoliko drugih kolega i članova fitness kluba koji su mi rekli da je policija tamo, te da istražuje odakle je došla čokolada. Svi su upirali prstom u mene”, priča Bunting.

Bivšu televizijsku zvijezdu u zračnoj luci Luton pri povratku s odmora dočekala je policija. “Ne znam zašto misle da je to moja čokolada. Ionako prodajemo čokoladne proteinske pločice u klubu, a od trenutka donošenja čokoladice u klub i reakcije, stotine drugih ljudi moglo je učiniti isto. Budući da imaju snimke s videonadzora kako unosim čokoladu, policija kaže da ju je moja čokolada povrijedila i da sam je uzeo namjerno da je pokušam ozlijediti iako toga dana nije bila na poslu”, priča dalje Bunting.

Na pitanje Telegrapha ima li razloga za napad i ozljedu kolegice, Bunting odgovara kako je s njom u prijateljskim odnosima, te da “nema ništa protiv nje”.

Odustao je od vođenja satova fitnessa

Otkako je policija počela svoju istragu u slučaj, Bunting kaže da je bio prisiljen otkazati satove fitnessa u klubu hotela. Otkazao ih je, kaže, jer više nije mogao podnijeti pitanja koja mu okolina postavlja. “Znate, ne možete nonšalantno nekome reći ‘Uhićen sam zbog sumnje za pokušaj ubojstva'”, nastavlja Bunting.

Zvijezda optužena za pokušaj ubojstva slatkišem je na koncu pušten uz jamčevinu, uz uvjet da ne kontaktira određene članove osoblja na Mickleover Courtu. Dobio je i zabranu posjećivanja kluba u slobodno vrijeme.

Bunting kaže da nije čuo od policije Derbyshirea o bilo kakvom značajnom razvoju događaja od njegova uhićenja 2. studenog 2023. godine. Iz policije su samo potvrdili da je uhićen “pod sumnjom za pokušaj ubojstva i ranjavanje s namjerom”. “Pušten je uz jamčevinu dok istraga traje. Uhićenje se odnosi na incident u hotelu Mickleover Court u Derbyju između 22. i 29. listopada 2023. godine. Telegraph je također kontaktirao navodnu žrtvu Buntingovog napada, no nije imala komentar.