Četveromjesečna beba bori se za život, Ministarstvo šalje inspekciju u virovitičku bolnicu

Mama djevojčice optužuje doktore, a pedijatrica tvrdi da je pregledana u skladu s pravilima struke

FOTO: Screenshot RTL

Ministarstvo zdravstva poslat će inspekciju u virovitičku bolnicu u kojoj se liječila četveromjesečna beba koja se sada u KBC-u Zagreb bori za život. Majka Anamary Živko optužila je Opću bolnicu u Virovitici i tamošnju pedijatricu za nemar, jer, kako kaže, “nitko je nije slušao”.

Malena Nela rođena je u svibnju i ima teško oboljenje srca, diše uz pomoć respiratora i trenutačno je u KBC-u Zagreb.

“Otpočetka sam upozoravala, prvo pedijatricu, pa liječnike, sestre u OB Virovitica. Govorila sam da Nela ne piški, ne jede, ali nitko me nije slušao. Napominjala sam im valjda sto puta da joj otiču kapci. Pedijatrica je rekla da je po njoj sve u redu s djetetom i ako želim, neka odem dalje u bolnicu”, rekla je Nelina mama za 24 sata.

Tražila drugo mišljenje

Mamu i bebu zaprimili su prije dva tjedna u OB Virovitica, no Živko tvrdi kako bebu nitko gotovo da nije ni pogledao. “Nitko od sestara nije nam htio pomoći, sama sam hranila dijete tijekom noći dok su one spavale da bi te iste sestre ujutro na viziti doktoru govorile da dijete normalno jede i piški”, tvrdi očajna mama.

Nakon četiri dana, Nela se vratila kući. Njena mama je potražila drugo mišljenje u privatnoj poliklinici u kojoj ju je liječnica hitno uputila u Klaićevu nakon što je vidjela smeđu mokraću. Bebi je naposljetku postavljena dijagnoza teške srčane bolesti s dilatacijom lijeve pretklijetke i klijetke.

Što kaže pedijatrica

Iz KBC-a Zagreb kažu da je stanje djevojčice teško, ali stabilno. Cijeli je slučaj za RTL prokomentirala odabrana pedijatrica iz Virovitice koja nije htjela pred kamere.

“Djevojčica je unazad nepunih mjesec dana pregledana u skladu s pravilima struke, također i od bolničkih i vanbolničkih specijalista, a uz to bolnički opservirana i obrađivana. Zbog trenutno važećih pozitivnih propisa u Republici Hrvatskoj vezanih uz GDPR i zaštitu osobnih podataka maloljetnika kao i Zakona o pravima pacijenata nisam u mogućnosti iznositi podatke vezano za slučaj. Neli naravno od sveg srca želim brzi oporavak i povratak kući”, odgovorila je pedijatrica dr. Ira Amšel Žigman.