Čitav razred bjelovarske škole bojkotira nastavu. Roditelji se žale na učenika koji terorizira ostale, svi ih ignoriraju

Učiteljica je na bolovanju, Ministarstvo ne odgovara

11.05.2020.,Sibenik - Odlukom Stozera za civilnu zastitu nakon mjesec i pol dana skole su otvorile svoja vrata.Odaziv ucenika je mali i ucionice su i dalje prazne. rPhoto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Bjelovarskoj osnovnoj školi cijeli razred bojkotira nastavu zbog ponašanja jednog učenika, piše lokalni portal Klikni.hr.

Naime, radi se o učenicima drugog razreda IV. osnovne škole Bjelovar, koji od danas do daljnjeg ne pohađaju nastavu. Roditelji djece tu su odluku donijeli jer smatraju da je ponašanje jednog učenika postalo neizdrživo.

Obavješteno je i Ministarstvo

Kako neslužbeno doznaje Klikni.hr, roditelji su već ukazivali na ovaj problem i održali sastanak te obavijestili ravnatelja škole Nikolu Margetića koji, kako navode, nije reagirao na njihove primjedbe.

Žalili su se na problematičnog učenika jer kontinuirano ometa nastavu i stvara probleme drugim učenicima. Navode da je njihova učiteljica trenutno na bolovanju, a o cijeloj situaciji je obaviješteno i Ministarstvo obrazovanja.

Lokalni portal je kontaktirao ravnatelja Margetića koji im je odgovorio da zbog prirode situacije ne može iznositi detalje. “Ima već mjesec i pol do dva kako sam ja prvi uputio zahtjev prema Agenciji za odgoj i obrazovanje za stručnu savjetodavnu pomoć, a zatim su i roditelji uputili nadležnim institucijama svoju notu prigovora. U kontaktu smo čitavo vrijeme s nadležnim institucijama, oni nam daju upute, a Agencija je najavila svoj posjet koji očekujem svakoga dana”, rekao je ravnatelj Margetić.