Coca-Cola se opet oglasila: 'Pozdravljamo jasnoću koju će rezultati ispitivanja donijeti našim potrošačima'

Istaknuli su i kako su uvijek održavali najviše standarde kvalitete

08.11.2023., Zagreb - Zgrada Coca-Cole u Ul. Milana Sachsa 1.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL

Pozdravljamo jasnoću koju će rezultati ispitivanja donijeti našim potrošačima nakon nesigurnosti prethodnih dana, poručili su maloprije iz Coca Cole nakon što je MUP izvijestio kako je utvrđen jedan izolirani incident u Rijeci povezan s jednom bocom Romerquellea.

“Nakon sveobuhvatnih analiza više naših proizvoda, Ministarstvo unutarnjih poslova danas je izvijestilo da je utvrđen jedan izolirani incident u Rijeci koji je povezan s jednom bocom Romerquelle Emotion Blueberry Pomengranate. Pozdravljamo jasnoću koju će rezultati ispitivanja donijeti našim potrošačima i kupcima nakon nesigurnosti prethodnih dana”, poručili su u priopćenju iz te kompanije.

Naglasili su i kako su im “misli i dalje s osobom koja je pogođena incidentom”.

‘Uvijek smo održavali najviše standarde kvalitete’

U interesu javne sigurnosti, naš prioritet posljednjih dana bio je pružiti vlastima potrebno vrijeme za dovršetak analiza, a mi ćemo nastaviti podržavati policiju s potpunom transparentnošću dok rade na incidentu u Rijeci, poručuju iz Coca Cole.

Ističu i kako u Hrvatskoj posluju više od 55 godina te su, tvrde, uvijek održavali najviše standarde kvalitete. “Cijenimo dugogodišnje odnose koje imamo s našim potrošačima i kupcima te im iskreno zahvaljujemo na podršci i strpljenju tijekom ovog iznimno izazovnog vremena”, stoji u priopćenju iz Coca Cole Hrvatska.

Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ provedenim vještačenjem je utvrdio da je u bezalkoholnom piću koju je prošle subote u kafiću u Rijeci popio 19-godišnjak, otkriveno sredstvo za pranje ili odmašćivanje, izvijestio je ranije danas MUP.

‘Neko sredstvo za pranje ili odmašćivanje’

”Rezultat vještačenja tekućine iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizikalno-kemijskim svojstvima s tekućinom iz bočice bezalkoholnog pića s okusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako lužnatim vodenim otopinama (pH=13,6)”, navodi MUP.

U priopćenju ističu kako se temeljem utvrđenog kemijskog sastava može zaključiti da se radi o nekom sredstvu za pranje ili odmašćivanje. Nadalje, u 20 nespornih staklenih bočica istog pića zaprimljenih u originalnom pakiranju, utvrđeno je da sadrže prozirne tekućine čiji je pH 3,5 što odgovara pH vrijednostima ovakvih napitaka.