Coca-Cola: 'Nova analiza Inspektorata otklanja svaku sumnju. Cijela serija vode Romerquelle bila je ispravna'

Oglasili su se o seriji Romerquelle Emotion s okusom borovnica nar, koja je bila povučena s tržišta 8. studenoga

08.11.2023., Zagreb - Zgrada Coca-Cole u Ul. Milana Sachsa 1.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL

Coca-Cola HBC Hrvatska poslala je novo priopćenje u kojem navodi da je i posljednja analiza Državnog inspektorata pokazala da je sa serijom povučenih proizvoda sve u redu, odnosno da nisu pronađene nikakve nepravilnosti. “Posljednja analiza Državnog inspektorata Republike Hrvatske od 16. studenoga 2023. godine, otklanja svaku sumnju u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda”, stoji u priopćenju.

“Serija Romerquelle Emotion s okusom borovnica nar, 330 ml, serije trajnosti 12.2023. L17, povezana sa slučajem u Rijeci, bila je povučena s tržišta 8. studenoga 2023. godine slijedom zahtjeva Državnog inspektorata Republike Hrvatske. Nakon provedene analize, sada je potvrđena zdravstvena ispravnost ove serije.

Drago nam je što i ovaj nalaz Državnog inspektorata Republike Hrvatske otklanja svaku sumnju u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda. Nastavljamo s potpunom transparentnošću surađivati sa svim nadležnim tijelima tijekom istrage jednog izoliranog slučaja u Rijeci”, navode.

‘Zahvalni smo na vjernosti i povjerenju’

“Iskreno smo zahvalni našim potrošačima i kupcima na kontinuiranoj vjernosti i povjerenju u naše poslovanje i brandove te još jednom naglašavamo da su naši proizvodi proizvedeni prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, kojima smo potpuno predani tijekom više od 55 godina na hrvatskome tržištu”, poručili su još iz Coca-Cole.

Podsjetimo, do sada je, dakle, analizom utvrđeno da je sporna bila jedino bočica Romerquellea kojom se otrovao mladić u Rijeci. Ispostavilo se da je u njoj bilo sredstvo za pranje ili odmašćivanje.