Coca Cola tvrdi da je nakon trovanja provela temeljitu internu istragu: 'Nismo našli probleme u proizvodnji'

Priopćili su da su uzorke poslali na daljnje laboratorijsko testiranje

07.11.2023., Osijek - Boca Romerquelle vode. Photo: Borna Jaksic/PIXSELL
FOTO: Borna Jaksic/PIXSELL

Nakon što je potvrđeno nekoliko slučajeva trovanja povezanih s gaziranim pićima, danas su se oglasili iz austrijske podružnice Coca-Cole, koja u toj državi ima punionicu Römerquellea za hrvatsko tržište. Poručili su da poduzimaju aktivne korake u skladu s visokim standardima kvalitete i sigurnosti hrane.

“Djelujemo u skladu s najvišim standardima kvalitete i sigurnosti hrane, koje redovito provjeravaju nadležna tijela. Paralelno smo proveli temeljitu internu istragu koja nije pokazala probleme u našoj proizvodnji. Osim toga, poslali smo uzorke u nezavisni, akreditirani laboratorij na daljnje testiranje”, poručili su za 24sata.

‘Svjesni smo izoliranog slučaja’

“Poznat nam je slučaj u Hrvatskoj u vezi s Römerquelle Emotion Blueberry-Pomegranate u staklenoj boci od 330 ml. Nadamo se brzom i potpunom oporavku unesrećene osobe. Vlasti imaju punu potporu naših kolega na terenu da istraže i razjasne slučaj”, dodali su iz kompanije.

Podsjetimo, informacije o navodnim slučajevima trovanja najprije su kolale društvenim mrežama i preko poruka. Jučer se oglasila Coca-Cola HBC, poručivši: “Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml”.