Cure detalji mučne večeri u Bjelovaru. Suvozača izbacio iz auta, vratio se na početak ulice, zaletio i hladnokrvno ga pregazio

Počinitelj je nakon nesreće pokušao pobjeći, ali je uhvaćen oko dva kilometra dalje

27.12.2023., Bjelovar - U prigradskom naselju Josine blokirana je ulica zbog naleta vozila na pjesaka koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu dogadjaja. U tijeku je policijski ocevid, a nesluzbeno se doznaje da je nakon svadje dvojice muskaraca zrtva namjerno pregazena automobilom. Photo: Damir Spehar/PIXSELL
FOTO: Damir Spehar/PIXSELL

Policija je u srijedu predvečer blokirala bjelovarsko gradsko naselje Jošine. Oko 17:30 bjelovarskoj policiji je stigla dojava da je u tom dijelu grada došlo do naleta vozila na pješaka koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Vozač je nakon nesreće pokušao pobjeći, ali je uhvaćen oko dva kilometra dalje, kod bjelovarske tvornice Koestlin. Stanovnici Jošina tvrde da sudionici u sinoćnjem incidentu ne žive u Jošinama. Tamo su se, kažu, našli slučajno.

Tijek događaja

Prema riječima jednog od očevidaca koji želio ostati anoniman, bijeli automobil švicarskih registarskih oznaka, marke Suzuki Swift, naglo je skrenuo u ulicu Ivana Gregurića i nakon 300 metara izbacio suvozača iz automobila, piše Večernji list.

Zatim se vratio na početak ulice, okrenuo vozilo u smjeru suvozača i zaletio se automobilom s namjerom da ga usmrti, tvrde svjedoci. O kretanju automobila svjedoče i tragovi koji pokazuju da je žrtva pokušala izbjeći automobil maknuvši se s ceste na travu, piše Večernji.

Preminuo branitelj

Ostatak večeri policijski su automobili kružili naseljem i okolicom, tvrde stanovnici. Usmrćeni je inače poznat Bjelovarčanima, riječ je o bjelovarskom branitelju, nekadašnjem pripadniku A satnije.

“Zbog velikog interesa javnosti izvješćujemo da je jučer, 27. prosinca, u kasnim večernjim satima uhićen 45-godišnji hrvatski državljanin koji se dovodi u vezu s događajem naleta automobila na 53-godišnjaka koji je preminuo na mjestu događaja.

Tijekom dana u suradnji s Županijskom državnim odvjetništvom u Bjelovaru provode se dokazne i izvidne radnje nakon čega će 45-godišnjak biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske”, izvijestili su iz bjelovarske policije.