Čuveni Vinko Kojundžić: 'Telegram i Marko Rakar urotili su se protiv mene i mojih genijalnih softvera!'

‘Kladio sam se da će baš Telegram prvi objaviti tekst o našem oglasu i dobio sam okladu!’, konstatirao je vlasnik Cuspisa u novom dopisu

FOTO: Privatna arhiva

Gospodin Kojundžić poslao nam je i svoju fotografiju, želeći da uz ovaj tekst objavimo upravo tu. Uvažili smo njegovu molbu

Nakon što je Telegram ranije danas objavio tekst o oglasu tvrtke Cuspis koji je izazvao bijes informatičkih stručnjaka, dopisivali smo se s vlasnikom, Vinkom Kojundžićem.

U svom opširnom odgovoru, između ostalog, zaključio je kako se Telegram urotio s Markom Rakarom u zlobnoj namjeri nanošenja štete poslovanju tvrtke Cuspis. “Takozvanom informatičkom stručnjaku Marku Rakaru ovo nije prvi komentar prema Vama o meni i do sada sam vjerovao da je riječ samo o njegovoj nesposobnosti i neznanju informatičke struke.

No, ovim današnjim komentarom me uvjerio da je zlonamjeran i pod krinkom neke ‘stručnosti’ svjesno me kleveće. Stoga mu upućujem otvoreni poziv na duel o informatizaciji zdravstvenog sustava pa da vidimo tko je stručnjak, a tko je tek jedan običan blefer!”, napisao nam je.

‘Kladio sam se da će Telegram biti prvi!’

“Vezano za oglas koji je danas podigao prašinu on je, naravno, objavljen uz moju suglasnost, iako sam unaprijed znao da će dignuti prašinu. Mogu Vam reći da sam se s kolegom kladio da će upravo Telegram objaviti prvi članak i da me kao ni puno puta prije neće pitati za komentar. I dobio sam okladu!”, konstatirao je slavodobitno.

Zatim je ustvrdio kako su napadi na njega zapravo prikriveno lobiranje “za jednu IT tvrtku”. Ovako je to opisao: “Već i vrapci na grani znaju da CEZIH koji održava Ericsson pada svako malo. Koliko god šutili vi kao Telegram, koliko god šutio Spletkavi Muco, ta gromoglasna šutnja sve više zaglušuje i zaglušuje!”.

Tko je Spletkavi Muco, ne možemo sa sigurnošću reći. Zamolili smo gospodina Kojundžića da nam pojasni o kome se radi, a on je odgovorio tek: “Spletkavi Muco je jedna vrlo opasna i moćna osoba protiv koje je u tijeku priprema opsežne kaznene prijave te ću javno objaviti njegov identitet kada bude predana”.

Samo usput, unatoč tvrdnjama vlasnika Cuspisa, Telegram redovito problematizira debakl sustava CEZIH zbog čijih padova građani svako malo ne mogu doći do lijekova.

Želi riješiti glavni problem digitalizacije

Sustav CEZIH, dakle, doista ne funkcionira kako bi trebao i to je nepobitna činjenica. Vinko Kojundžić pak smatra kako je on prava osoba koja će riješiti taj problem.

“Ne treba biti u informatičkoj struci da se zaključi da CEZIH treba mijenjati i da učestali padovi samo to potvrđuju. Stoga smo se odlučili ne čekati da HZZO objavi natječaj za izgradnju novog modernog CEZIH već početi s pripremama za izgradnju projektnog tima koji taj zadatak može iznijeti i sudjelovati već i u procesu savjetovanja, a zatim se javiti i predati ponudu pa neka pobijedi najbolji”, napisao nam je u nastavku.

Možda treba još jednom napomenuti kako gospodin koji šalje ovakve dopise od države godinama dobiva milijunske ugovore za IT usluge.