Danas još uživajte u vrućem danu. Temperature sutra padaju za 20°C, u gorju će biti snijega

Na dan izbora temperatura će biti od 8 do 12°C

14.04.2024., Opatija - Kupaci i turisti uzivaju u moru i suncu na plazi Slatina. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Vrijeme danas bit će većinom sunčanom, popodne s malom do umjerenom naoblakom. U unutrašnjosti će biti razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak, a u gorju na udare do olujan jugozapadni vjetar. Na Jadranu će usto puhati i umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura od 24 do 29, na istoku i do 31 °C, prognozira DHMZ.

Meteorolog televizije N1, Bojan Lipovšćak, objavio je prognozu u kojoj govori i o promjeni vremena koju meteorolozi najavljuju danima. Tako će, prognozira, sutra prijepodne biti malo do umjereno oblačno i toplo s jakim jugozapadnjakom, dok poslijepodne sa sjeverozapada počinje naoblačenje uz kišu, grmljavinu i jake udare vjetra.

Ovako će po temperaturi izgledati sutrašnji prodor hladnog zraka.U jednom će trenutku temperatura biti čak 20 °C NIŽA od one dan prije u isto vrijeme.

Posted by Neverin on Sunday, April 14, 2024

Temperature će pasti do 20 stupnjeva

“Temperatura će pasti za 15 do 20 stupnjeva, a u planinskim krajevima iznad 1200 metara kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Navečer i u noći na srijedu vjetar u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni smjer u sjevernim i zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu uz daljnji pad temperature zraka”, dodaje.

Jutarnje temperature bit će od 11 do 15 °C u unutrašnjosti te oko 16 na Jadranu. Najviše dnevne temperature u zapadnim krajevima unutrašnjosti bit će oko 22 °C, a u istočnim krajevima unutrašnjosti i na južnom Jadranu od 26 do 29 °C.

Isto najavljuje i DHMZ, koji stvaranje snježnog pokrivača očekuje ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj. Naglašavaju kako su lokalno vrlo vjerojatni i izraženiji te obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu.

Vrijeme sutra DHMZ

Vrijeme na dan izbora

Lipovšćak je prognozirao i kakvo će vrijeme biti za izbore. “Frontalna zona će se u srijedu premještati preko naših krajeva te će biti oblačno s povremenom kišom, vjetrovito uz temperature zraka primjerene za doba godine, najniže jutarnje u unutrašnjosti od 3 do 5, na Jadranu oko 8, najviše dnevne u unutrašnjosti od 8 do 12, na Jadranu oko 15 °C”, prognozira.

Temperature koje se očekuju su prilično šokantne s obzirom na one vrijednosti koje imamo zadnja dva tjedna. Lipovšćak usto za poslijepodne u zapadnim krajevima prognozira prestanak oborina i djelomično razbijanje naoblake. Na Jadranu će puhati jaka tramuntana, a u podvelebitskom primorju jaka i olujna bura.

Izgledi vremena DHMZ