Desetorica navijača osuđena zbog pjevanja ustaških pjesama na utakmici u Osijeku. Zaplijenili im hrpu oružja i pirotehnike

Riječ je o nepravomoćnim presudama

FOTO: DAVOR JAVOROVIC/PIXSELL; PU OSJEČKO-BARANJSKA

Desetorica navijača nepravomoćno su osuđena zbog pjevanja ustaških pjesama na utakmici kvalifikacija za Euro Hrvatska – Turska u Osijeku.

Na Prekršajni sud u Osijeku privedenog je ukupno 12 osoba, no jedan od njih je oslobođen zbog zamjene identiteta, dok će se za još jednog obaviti vještačenje video snimke koja je bila glavni dokaz na sudu, piše Jutarnji.

Većina osuđenih navijača dobila je bezuvjetne zatvorske kazne, od 30 do 60 dana iza rešetaka.

Zabrana odlaska na utakmice

Osim zatvorskih kazni, nepravomoćno osuđenim navijačima je izrečena i zabrana odlaska na nogometne utakmice u trajanju od godinu dana. Mladić za kojeg se presuda još čeka tvrdi da nije pjevao ustašku pjesmu i da se, kada je čuo što pjevaju, pokušao skloniti od te grupe.

Kako HRT piše, većina osuđenih navijača ima između 30 i 40 godina, a najviše ih je s područja Vinkovaca. Svima su u sklopu istrage pretraženi domovi, a tijekom pretraga policijski službenici su pronašli i oduzeli više komada zabranjenog oružja, zatim veću količinu pirotehničkih sredstava, znakovlje s obilježjima mržnje, opasna sredstva i sredstva pogodna za napad i nanošenje ozljeda.

PU osječko-baranjska

Iz PU osječko-baranjske kažu kako vezano uz pronađene i oduzete predmete, kriminalističko istraživanje nastavljaju policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

PU osječko-baranjska

Policija je potvrdila da je ukupno uhitila 12 osoba (rođeni od 1974. do 2003.) zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.