Detalji drame u Zagrebu. Lopov ukrao auto s djevojčicom u autosjedalici, očajni otac trčao za njim i vikao: 'Stani! Stani!'

Priča ima sretan kraj. Lopov je naposljetku izašao iz vozila i otišao u nepoznatom smjeru

FOTO: PIXSELL/Ilustracija

Nakon što je muškarac u zagrebačkom Maksimiru stao na autobusnu stanicu s upaljena sva četiri pokazivača smjera i ušao u obližnju pekarnicu, u njegov automobil je sjeo lopov i odvezao se. Na stražnjem sjedalu automobila, u autosjedalici, bila je djevojčica. Drama se odvila jučer poslijepodne u Bukovačkoj ulici.

“Došao nam je muškarac kupiti pecivo i u sekundi kad je platio, okrenuo se i počeo trčati u smjeru svog automobila. Panično su se on i jedna žena, za koju pretpostavljam da mu je supruga, počeli derati: ‘Ne, ne, ne! Stani! Stani!’”, ispričala je studentica Martina, koja je u utorak bila u smjeni u pekarnici, za 24 sata.

Uslijedilo je trčanje za vozilom. Kradljivac automobila nije daleko stigao. Pretpostavlja se da je skrenuo u Božidarevićevu i na kraju te ulice na križanju s Čikoševom napustio vozilo i pobjegao. Djevojčica je ostala u automobilu.

Lopov nije pronađen

Sretnom kraju svjedočio je prodavač u obližnjoj cvjećarnici. “Kasnije sam vidio roditelje i tu curicu koja se nalazila u autu. Priča se da je auto nađen kraj obližnje gimnazije. Sve to što se dogodilo bilo je baš uznemirujuće. Vidio sam kako je curica dotrčala majci u zagrljaj i čuo sam kako ju je majka pitala: ‘Jesi dobro, je li ti nešto napravio?’, rekao je prodavač za 24 sata.

“Nismo shvaćali na početku zašto trče jer nismo vidjeli nikoga da bježi, a onda smo doznali što se dogodilo. U potpunom sam šoku”, rekla je žena koja je svjedočila krađi automobila.

Iz zagrebačke policije rekli su da su jučer oko 16.30 sati dobili dojavu da se nepoznati muškarac odvezao s autom marke Renault u kojem se nalazila maloljetna osoba, a dok roditelji u tom trenutku nisu bili u vozilu. Objasnili su da je nedugo zatim jedan od roditelja pronašao vozilo i djevojčicu nedaleko od početnog događaja, preciznije u Ulici Čikoševa. Muškarac koji je pokušao ukrasti automobil još nije pronađen.