Detalji pakla u Tokiju: spašeno svih 379 putnika iz Airbusa, petero mrtvih u avionu obalne straže s kojim se sudario na pisti

I dalje se traga za šest članova posade manjeg aviona obalne straže

FOTO: AFP

Svih 379 putnika i članova posade uspjelo je pobjeći iz zapaljenog zrakoplova Japana Airlinesa na kojem je izbio požar nakon sudara s manjim avionom Obalne straže u tokijskoj zračnoj luci Haneda.

Poginulo je pet do šest članova posade manjeg aviona, a pilot je uspio pobjeći i teško je ozlijeđen, objavila je javna televizija NHK. Snimke pokazuju Airbus A350 kako gori nedugo nakon slijetanja. Kasnije ga je vatra u potpunosti preuzela usprkos nastojanjima službi da ju stave pod kontrolu. Svih 367 putnika i 12 članova posade aviona Japan Airlinesa je spašeno.

Zrakoplov obalne straže dostavljao pomoć nakon potresa

Snimke i fotografije dijeljene na društvenim mrežama prikazuju putnike kako vrište u panici u kabini punoj dima, te bježe po pisti od požara. Obalna straža je priopćila kako je u sudaru sudjelovao zrakoplov koji je putovao u zračnu luku Niigata na zapadnoj obali Japana kako bi dostavio pomoć nakon snažnog potresa koji je pogodio Japan prvog dana godine, odnijevši najmanje 48 života. Haneda je zatvorila sve piste nakon incidenta, objavio je glasnogovornik aerodroma.

Reagirao je i japanski premijer Fumio Kishida – njegov ured kaže da želi osigurati da službenici “brzo utvrde situaciju štete”. Također, želi “nastojati pružiti odgovarajuće informacije javnosti”, navodi se na X.

Zrakoplov i dalje gori dva sata kasnije

Prošlo je više od dva sata otkako je zrakoplov Japan Airlinesa sletio na pistu i zapalio se. Prema snimkama iz tokijske zračne luke Haneda uživo, vidi se kako avion Japan Airlinesa, zapravo njegova olupina, još uvijek gori.

Ogromni putnički zrakoplov praktički je izgorio do temelja, a ogromni oblaci dima uzdižu se noćnim nebom. Na snimkama se vidi i na desetke vatrogasnih vozila koji pokušavaju obuzdati vatru.