Video. Eksplozija prilikom slijetanja aviona na aerodrom u Tokiju

Za sada nema informacija o žrtvama

This photo provided by Jiji Press shows a Japan Airlines plane on fire on a runway of Tokyo's Haneda Airport on January 2, 2024. A Japan Airlines plane was in flames on the runway of Tokyo's Haneda Airport on January 2 after apparently colliding with a coast guard aircraft, media reports said. (Photo by JIJI PRESS / AFP) / Japan OUT
FOTO: AFP

Iz Japana pristižu uznemirujuće snimke aviona koji se zapalio na pisti u međunarodnoj zračnoj luci Haneda, u Tokiju. Prema prvim informacijama lokalnih medija, putnici, njih 367, na vrijeme su evakuirani.

Na dramatičnoj snimci vidi se trenutak eksplozije na letjelici koja je, prema dostupnim informacijama, slijetala na aerodrom. Riječ je o zrakoplovu nacionalnog prijevoznika Japan Airlines.

Putnici na vrijeme evakuirani?

Reuters javlja da je vatra buknula dok su putnici još bili u avionu, a kao uzrok se navodi sudar s drugim zrakoplovom. Obalna straža objavila je da istražuje mogućnost po kojoj se jedan od njezinih aviona sudario s putničkim.

Glasnogovornik Japan Airlinesa rekao je da je zrakoplov, koji je poletio iz zračne luke u Hokkaidu, prevozio više od 300 putnika.

Incident je doveo do privremene obustave rada zračne luke, uzrokujući kašnjenja, a u nekim slučajevima i otkazivanje letova.